StoryEditorOCM
FotoreportKORONA PRIJETI

Grad Zadar zatvorio sva dječja i sportska igrališta: ljuljačke, klackalice i tobogane oblažu u zaštitne folije... Izgleda grozno

Piše IN
20. ožujka 2020. - 16:17

Stožer Civilne zašite Grada Zadra na sjednici u petak donio je odluku o zatvaranju svih sportskih i dječjih igrališta na području Zadra, kako bi se spriječili međusobni bliski kontakt, sukladno preporuci o nužnom socijalnom razmaku između dvije ili više osoba, a sve u cilju onemogućavanja okupljanja više osoba na istom mjestu i sprječavanja žirenja zaraze korona virusom.

Mjera obuhvaća gotovo stotinu dječjih igrališta i sportskih terena na području grada i otoka koji administrativno pripadaju Zadru, igralištima uz vrtiće, škole, terenima za mali nogomet, košarku i druge sportove na otvorenom, na području svih mjesnih odbora.

Radnici Marexa, Sjaja i Nasada zatvaraju vrata i pristup igralištima, a tamo gdje to nije moguće, poput dječjeg igrališta sa slike u Vruljici, ljuljačke, klackalice, tobogane, vrtuljke i druge sadržaje oblažu zaštitnim folijama, kako ne bi došlo do mogućeg prijenosa virusa.

Istim mjerama obuhvaćena su i dva parka za pse na području grada.
 

18. travanj 2024 21:11