StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: PRVI OVOGODIŠNJI TEČAJ OBUKE NEPLIVAČA

12 novih ribica u PK Jaderi

Piše Ivica Gjergja
5. travnja 2018. - 17:00
IMG_0054.JPG

Uspješno je završen još jedan tečaj obuke neplivača u ovoj godini, čiji je osnovni cilj pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi. U ovom ciklusu obuku je završilo 12 djece u dobi od nepune 4 godine do 8 godina. Na kraju programa, koji je trajao 15 dana, slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima te je trener svoj djeci dodijelio diplome, klupske majice i prigodne poklone.

Ribicama koje zbog bolesti nisu završile obuku treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA žele što brži oporavak te najavljuju da će biti obaviještene kada se mogu priključiti slijedećoj grupi da nadoknade propušteno. Također čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. Članovi koji su se prijavili za nastavak treninga o terminima će biti obavješteni tokom slijedećeg tjedna.

Obuka neplivača traje 15 radnih dana od ponedjeljka do petka svaki dan ukupno 3 tjedna, a sastoji se od: testiranja inicijalnog stanja, rad na suhom, igre u vodi,plovnost u dinamičkom i statičkom položaju te finalno testiranje. Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici.

Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Na kraju programa slijedi provjera znanja i podjela diploma, klupskih majci i prigodnih poklona. Ovisno o tome kako je dijete savladalo obuku može nastaviti s plivanjem u jednoj od grupa naše škole plivanja koja se održava 3 puta tjedno.

Kako se u ovom periodu grupe brzo popunjavaju, ukoliko ste zainteresirani za obuku neplivača možete PJ Jaderu kontaktirati na broj 092/351 11 15 ili putem e-maila info@pk-jadera.hr

Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača su: Petra Bilosnić, Petra Bodulić, Ivan Bodulić, Mihovil Čakarun, Noa Grgurević, Kata Ivković, Nora Juković, Leona Matešić, Daria Pedišić, Antea Pešušić, Zara Petrić, Gabrijel Polak.

Treneri koji su provodili program su Ante Džaja i prof., Edgar Nimac.

05. srpanj 2024 23:35