StoryEditorOCM
ForumPUNO PITANJA

Zbog pada drona MORH sazvao izvanrednu presicu, uskoro se javnosti obraća i premijer. Gradonačelnik Zagreba: ‘Ovo je događaj bez presedana‘

Piše PSD
11. ožujka 2022. - 10:16

Iz Ministarstva obrane zasad niti potvrđuju niti demantiraju incident s nepoznatom letjelicom na zagrebačkom Jarunu, ministar obrane Mario Banožić kratko je rekao da “MORH provodi istražne radnje”. U međuvremenu je najavljena i izvanredna konferencija za javnosti, a očekuje se obraćanje premijera Andreja Plenkovia.

Izjavu je istim povodom dao i zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević, koji je kazao da se radi o velikoj letjelici i da ima više fragmenata na više lokacija te da je “nevjerojatna sreća da nitko nije stradao”.

“Trebamo pričekati daljnje službene informacije, ali ključno je da zasad nema nikakvih informacija o eksplozivnim napravama niti o ikakvoj namjeri”, rekao je Tomašević, dodavši da se radi o događaju bez presedana.

Oglasio je i SDP-ov saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić: "Kao predsjednik odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost; zatražio sam hitno očitovanje sigurnosnih službi u vezi jučerašnjeg pada letjelice u  u Zagrebu, u zemlji koja je članica NATO saveza", napisao je Siniša Hajdaš Dončić.

17. lipanj 2024 01:16