StoryEditorOCM
ForumNESREĆA U SREĆI

Zakasnila na zrakoplov koji se srušio: S liste putnika samo ona i suprug preživjeli, ali sudbina ih je ipak zaskočila...

Piše S.P.
5. listopada 2023. - 09:16

Žena koja je izbjegla smrt kad su ona i njezin suprug za dlaku "promašili" Air Franceov let 447 koji je pao u Atlantski ocean, poginula je u prometnoj nesreći samo nekoliko dana kasnije.

Svijet je bio i ostao impresioniran pričom o Johanni Ganthaler i njezinom suprugu.

Ova talijanska državljanka bila je na odmoru u Brazilu sa suprugom Kurtom i kupila je avionsku kartu za Pariz. Kako prenose mediji, ovaj je par 2009. godine zakasnio na let 447 Air Francea iz Rio de Janeira za glavni grad Francuske - piše Mondo.

Tada se, samo nekoliko sati nakon polijetanja, taj zrakoplov 1. lipnja srušio u Atlantski ocean, što je bila najveća nesreća u povijesti te kompanije. Tom prilikom poginulo je svih 216 putnika i 12 članova posade, a istraga o razlozima pada ovog zrakoplova trajala je tri godine.

Let 447 nestao je s radara nedugo nakon polijetanja iz Rio de Janeira, a vjeruje se da se zrakoplov raspao nakon što je napustio zračnu luku u Brazilu s 228 ljudi u avionu.

Oko 30 tijela izvučeno je iz oceana na mjestu gdje se Airbus srušio.

Priča o spomenutom paru bi imala sretan kraj da je završila ovdje.

No, Johanna, koja je kasnila u zračnu luku i propustila let Air Francea, poginula je u prometnoj nesreći samo nekoliko dana kasnije!

Ona i suprug su sigurno odletjeli iz Brazila u München, a potom su se od tamo odvezli u talijansku regiju Bolzano (Južni Tirol). Na putu za Kufstein u Austriji njihov je automobil naletio na kamion koji je dolazio iz drugog smjera.

Johanna je preminula nakon što je prevezena u bolnicu, a njezin suprug je teško ozlijeđen i bio je u kritičnom je stanju, ali je preživio.

30. travanj 2024 04:42