StoryEditorOCM
ForumKRENULO JE

WhatsApp uvodi veliku promjenu za sve korisnike, ovo će definitivno naići na odobravanje

Piše Piše MOZAIK SD
21. studenog 2023. - 22:50

WhatsApp kontinuirano poboljšava platformu za sigurnost i sigurnost korisnika, a upravo to čini se sa sljedećim potezom, koji se tiče potvrđivanja da iza korisničkog računa stoji upravo osoba koja i treba stajati, prenosi N1.

Naime, platforma u vlasništvu Mete u kolovozu je počela testirati novitet – verificiranje računa putem e-maila. Uskoro bi trebao biti dostupan te će svakako poslužiti kao dodatna sigurnosna opcija za sve koji se žele u potpunosti osigurati od napada, navodi Android Police.

Jer, iako WhatsApp već neko vrijeme podržava end-to-end kriptirane razgovore i šifrirane sigurnosne kopije, s porastom prevara, oni sami po sebi nisu dovoljni da zaštite korisničke račune.

Trenutno, WhatsApp račun povezan je s brojem mobitela njegova vlasnika i to predstavlja sigurnosni rizik jer ako netko ne može pristupiti svom broju, bit će zaključan s WhatsApp računa. Upravo zato WhatsApp radi na povezivanju e-maila, pružajući tako alternativni način pristupa računu.

Ako koristite najnoviju beta verziju WhatsAppa za Android, trebali biste pronaći opciju povezivanja adrese e-pošte pod Postavke WhatsAppa > Račun > Adresa e-pošte. Kod koji stiže na e-mail ima šest znamenki. Ujedno, iz WhatsAppa garantiraju da će e-mail ostati privatan i neće biti vidljiv nikome osim vlasniku. Bitno je za napomenuti da korisnici mogu izabrati e-mail koji žele za verifikaciju, što znači da on ne mora biti onaj koji primarno koriste u svakodnevici.

30. travanj 2024 12:49