StoryEditorOCM
ForumNAJGORE VIJESTI

Trenuci prije masakra: zaljubljeni par veselo je pozirao na festivalu, a onda je uslijedio horor

Piše Vijesti SD
9. listopada 2023. - 13:28

Nestali Britanac Danny Darlington i njegova djevojka Carolin Bohl (22) objavili su selfie nekoliko sati prije nego što im se izgubio svaki trag uslijed krvavog masakra Hamasa u subotu. Prijatelji i obitelj u nedjelju navečer objavili su da je Carolin poginula u terorističkom napadu.

Kako prenosi Daily Mail, britanski fotograf živio je s djevojkom u Berlinu, a posljednjih tjedana bili su u kibucu u južnom Izraelu, tvrdi šogor Carolin Bohl - Sam Pasquesi.

On tvrdi da je njegova obitelj u nedjelju navečer doznala od čovjeka koji radi u kibucu da su oboje mrtvi i da su njihova tijela identificirana.

Na Instagramu stoji fotografija na kojoj poziraju nasmiješeni, a nakon toga se nisu oglašavali na društvenim mrežama. U subotu ujutro Hamas je pokrenuo krvavi napad na ciljeve u Izraelu pri čemu je poginulo najmanje 700 osoba.

Shrvana sestra Caroline Bohl objavila je na Instagramu da je obitelj o pogibiji Dannyja i Carolin doznala od prijatelja iz Izraela.

- Carolin i Danny su poginuli u terorističkom napadu. Slomljeni smo, najdublje zahvaljujemo onima koji su se toliko potrudili da ju pronađu i pošalju nam informacije i kontakte, napisala je Anja Pacquesi.

U međuvremenu se oglasio i Sam Pacquesi.

- Još nismo dobili službenu obavijest od vlada Izraela, Njemačke ili Ujedinjenog Kraljevstva, no imamo pouzdane informacije s terena u Izraelu da su naša voljena Caro i njezin dragi prijatelj Danny ubijeni u terorističkoj akciji Hamasa, objavio je na Instagramu.

Otac fotografa Dannyja prethodno je za BBC izjavio da je njegov sin putovao s jednom Njemicom i da je njegova polusestra s njim razgovarala zadnji put u subotu ujutro.

- Komunikacijski kanali su u prekidu i nismo s njim razgovarali 24 sata, rekao je.

Instagram Storyji koje je Danny Darlington objavljivao dva tjedna prije smrti pokazuju da su on i Carolin vrijeme u Izraelu provodili u opuštenoj atmosferi. Ništa nije upućivalo na krvoproliće koje je uslijedilo u subotu ujutro.

Stotine se vode kao nestali u Izraelu nakon iznenadnog napada u subotu ujutro. Trupla najmanje 260 posjetitelja festivala u Izraelu pronađena su na mjestu održavanja glazbenog festivala

koji se održavao blizu granice s Pojasom Gaze. Navodno su borci Hamasa oteli neke sudionike festivala i odveo ih u Gazu.

Najmanje 700 ljudi u Izraelu je ubijeno u napadu islamističke skupine Hamas, no ne zna se je li 260 ubijenih sudionika festivala uključeno u tu brojku.

Videosnimke objavljene na internetu navodno prikazuju sudionike festivala kako bježe od pucnjave napadača.

03. lipanj 2024 12:05