StoryEditorOCM
ForumNETIPIČNO PONAŠANJE

Splićanku Albinu na svim nastupima uživo iz sjene prati utjecajna osoba, stvarno ga nismo tamo očekivali! Otkriva zašto: Ona je spremna služiti...

Piše Magdalena Družijanić
20. veljače 2020. - 15:30

Ove subote čeka nas veliko finale "The Voicea". Finalisti su poznati, a tko će u napetoj borbi izaći kao pobjednik, Splićanka Albina Grčić, Čapljinac Vinko Ćeremaš, Zagrepčanin Filip Rudan ili Bernarda Bobovečki iz Slavonskog Broda, vidjet ćemo u subotu kasno navečer.

Splićanka Albina u zadnjem je nastupu briljirala, mnogi su se oduševili njezinim talentom, a broj fanova naglo je narastao.

Za Albinu navijaju očito brojni gledatelji, obitelj i njezin dečko, podrazumijeva se, no postoji još jedna osoba u njenom životu koja uz nju u "The Voiceu" stoji sto posto jer, kako nam je objasnio, "u Albini vidi plemenitost, jednu dobru dušu".

On je župnik konkatedrale Svetoga Petra u Splitu, don Radojko Vidović, a koliko podržava u Albinu nju i ono što ona radi pokazao je i pomalo netipičnim ponašanjem za svećenika, Albinu je bodrio u emisijama uživo posljednje tri subote!

- Kao svećenik cijenim svako zalaganje, znam koliko je Albina truda i volje uložila u nastupe i silne probe.

Koliko je žrtve i odricanja podnijela... I vidim i koliko je spremna služiti drugima. U tome sam prepoznao ljubav prema Bogu i Crkvi. Može mi netko to sada i zamjeriti, ali to je tako – kazao nam je iskreno don Radojko Vidović.

Za Albinu ne štedi riječi hvale.

- Ona je predivna osoba, puno je postigla i to je još jedan razlog više zašto sam odlučio pratiti je u emisijama uživo. Albina sve zna, razgovarali smo, ne moram joj ništa ovako poručivati... - rezimira don Radojko.

Naravno da bih volio da pobijedi no ako se to i ne dogoditi, nema veze, ona i dalje ostaje naša jedna i jedina, pojasnio nam je don Radojko.

Albina je inače članica benda Konkatedrale Svetog Petra, pa je svatko, tko želi uživo slušati njezin glas, može čuti i svake nedjelje točno podne, na misi za mlade.

Bendu se, saznajemo, pridružila nakon krizme, pa ondje pjeva već četiri-pet godina.

- Iako je Albina zakoračila u estradni svijet, nije se nimalo promijenila. Ostat će takva, siguran sam, bez obzira i na ishod ove subote. Uvijek ista, skromna i jednostavna. Takva je i ona i cijela obitelj, to se cijeni – zaključuje župnik Konkatedrale Sv. Petra.

Premda je u Zagrebu uživo njezin župnik bodrio tri puta, a dva puta je ondje bio i njezin bend iz Sv. Petra, u finalu don Radojko Vidović neće moći biti ondje, u konkatedrali ga čekaju dva vjenčanja i krštenje.

Ali za Albinu će ispred malih ekrana navijati iz svega srca.

Albina je, podsjetimo, studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u Splitu. Šest godina u glazbenoj školi svirala je klavir, a kao osmogodišnjakinja se pridružila "Music Talentsu", glazbeno-edukativnom projektu za djecu, kroz koji je zavoljela scenu, a ta je ljubav dosad nije napustila.

 

30. travanj 2024 15:46