StoryEditor
ForumKORONAVIRUS

SDP-ov zastupnik ide u samoizolaciju, bio je u prostoriji s zaraženom osobom: Sabor nastavlja s radom, epidemiolozi kažu da za njih nema opasnosti

Piše PSD
28. veljače 2020. - 21:21
Joško Klisović, saborski zastupnik SDP-aBoris Kovačev/HANZA MEDIA

Saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović, mora u kućnu izolaciju.

On je zajedno sa još četrdesetak ljudi bio na predavanju gdje je naknadno utvrđeno da se tamo nalazila i jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus.

Dogodilo se to prije tjedan dana, pa Klisović vjeruje kako se ipak nije zarazio jer do sad nije primijetio ni jedan simptom bolesti. 

 - Od epidemiološke službe sam dobio upute za samoizolaciju idućih 14 dana, nazvali su me i rekli mi da sam bio u kontaktu s jednom osobom koja je zaražena. Nemam simptome i ne moram u karantenu. Javio sam se epidemiološkoj službi nakon što sam bio na skupu na kojem je bila i osoba kojoj je potvrđen koronavirus. Radilo se o predavanju na jednom fakultetu i bili smo u istoj prostoriji, dakle u širem kontekstu kontakta, no svejedno sam se javio i sada sam u samoizolaciji. Izvjestio sam o tome ljude u Saboru - potvrdio je Klisović.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o predavanju studentima jer je Klisović dekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije „Dag Hammarskjöld“. 

Davor Orlović, tajnik Hrvatskog sabora, potvrdio je za Jutarnji list da je zastupnik SDP-a Joško Klisović danas obavijestio Sabor da mu je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo mailom javljena uputa da bude doma u samoizolaciji, budući je bio na predavanju na kojem je bila i osoba zaražena koronavirusom.

Međutim, Hrvatskom saboru epidemiolozi nisu naložili dodatne posebne mjere. Klisović je i danas bio u zgradi Sabora, a u HZJZ-u smatraju da su šanse da se zarazio minimalne.

- Čuli smo se s ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gospodinom Capekom i on je rekao da s obzirom na specifičnosti ovog konkretnog slučaja, nema nikakve potrebe za nekim posebnim mjerama i da Sabor može nastaviti dalje raditi normalno. Tako da smo mi svi u ponedjeljak na poslu – rekao je Orlović za Jutarnji.

Dodao je i da će dalje biti u kontaktu s epidemiolozima i postupati sukladno njihovim preporukama.

Budući je kontakt ostvaren prije tjedan dana, Klisović će vjerojatno u kućnoj izolaciji provesti još sedam dana.

 

#JOŠKO KLISOVIĆ#SDP#KORONAVIRUS#SABOR

Izdvojeno

30. svibanj 2020 00:22