Kupili ste rotkvice i planirate ih ubaciti u salatu ili možda grickati uz mladu kapulicu? Samo naprijed, uživajte, no nemojte potrošiti cijelu vezicu jer imamo prijedlog za pet. U ovom jelu rotkvice su baš savršen dodatak, zaslužan za slasnu hrskavost i pikantnost. Priprema se jednostavno i brzo, svakako isprobajte ovaj recept.
Pikantni namaz s rotkvicama
Sastojci:
225 g krem sira
150 g rotkvica
100 g maslaca
50 g mlade kapulice
1 žličica Worcestershire umaka (može i sojin)
sol, papar
Priprema:
U zdjeli miksajte sir, maslac, Worcestershire umak te sol i papar dok se ne dobijete glatku smjesu.
Rotkvice sitno nasjeckajte ili grubo naribajte, a mladu kapulicu narežite na kolutiće pa ih pažljivo umiješajte u namaz.
Poslužite uz mesna jela, kao dodatak plati s narescima i sirom ili ga namažite na tostirani kruh ili krekere. Ako ga radite unaprijed, prije posluživanja ga pustite da odstoji tri sata na sobnoj temperaturi.