StoryEditorOCM
ForumSTANJE PO ŽUPANIJAMA

Podaci lokalnih stožera: danas četvero preminulih od koronavirusa, najviše zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Piše HINA
3. kolovoza 2020. - 11:19

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) ukupno 738. Među njima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. 

Lokalni stožeri objavljuju podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 21 testirane osobe, svi su bili negativni na koronavirus. Tako je i nadalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije sedam.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 7 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3794 osobe. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 3 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 164 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1947. godište, s više kroničnih bolesti. Preminula osoba bila je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću KBC-a Splitu preminula je jedna muška osoba stara 61 godinu. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 303 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Komiže 1 osoba, iz Omiša 2 osobe, iz Vrlike 1 osoba i iz Prgometa 2 osobe.

Zadarska županija

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt pozitivne osobe. 

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je  57 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 148 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području županije trenutno je 17 oboljelih od koronavirusa jer jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih.

Trenutno se u samoizolaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalazi 58 osoba.

Brodsko-posavska županija

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2 u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. 

Svi pristigli nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165. 

Aktivnih slučajeva je 16 od čega su 3 osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba.

Ličko-senjska županija

Dvadeset šesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testiran je jedan uzorak brisa. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 5 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 iz Vukovara i 1 iz Ivankova).

U KBC Osijek između 1. i 3. kolovoza preminule su 2 osobe od COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 447, od kojih je 235 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 13 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5696.

U samoizolaciji na području županije su 572 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (4 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 29 radnika (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 3.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 250 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. 

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a pet osoba je izliječeno.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 36 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 203 osobe, a 11 ih je preminulo.

16. travanj 2024 12:43