StoryEditorOCM
ForumHOĆE LI PROĆI?

Petrov: U ponedjeljak predajemo potpise za referendum, prikupili više nego dovoljno

Piše HINA
23. siječnja 2022. - 22:07

Most je najavio da će u ponedjeljak predati potpise za referendum za ukidanje COVID potvrda i Stožera te za dvotrećinsko odlučivanje u Saboru o epidemiološkim mjerama, a vođa Mosta Božo Petrov u nedjelju je za RTL rekao da su prikupili više nego što je dovoljno.

- Večeras ćemo znati cijelu brojku, još nam je ostalo 3 do 4 posto da sve posložimo. Rok u kojem smo to uspjeli napraviti, obzirom da su bili božićni i novogodišnji blagdani ... ispunjavamo novi Zakon o referendumu - rekao je Petrov. 

Na novinarsku konstataciju da je Most mogao predati potpise ranije kako bi otklonili prigovore o potencijalnim manipulacijama, Petrov je kazao:

- Pozivam sve koji smatraju da se to moglo prije, da pokušaju organizirati isto i prebrojati 800 tisuća potpisa u manje od tri tjedna. Nadam se da će Vlada sa svim desetinama tisuća zaposlenika koje imaju na raspolaganju, u jednakom vremenu kao mi prebrojati te potpise - dodao je.

Na pitanje kada očekuju odluku da se ide na referendum ukoliko se pokaže da je Most skupio dovoljno potpisa, Petrov je kazao - odmah.

- Očekujem u roku od mjesec dana da kažu da je volja građana takva da se raspiše referendum - izjavio je Petrov za RTL.

27. travanj 2024 03:38