StoryEditorOCM
ForumNEMA OZLIJEĐENIH

Otkrio se uzrok nesreće na pruzi Zagreb-Vinkovci: vlak iskočio iz tračnica jer su se proširile od - vrućine!

Piše Krešimir Žabec/ JL
16. srpnja 2023. - 20:35

Tri posljednja vagona teretnog vlaka koji je prevozio ugljen iskliznula su danas oko 17 sati sa željezničke pruge Zagreb –Vinkovci. Do iskliznuća je došlo između kolodvora Novoselec i Ludina.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr., u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, vagoni se prilikom iskliznuća nisu prevrnuli, a počinjena su oštećenja na pragovima pruge.

Očevid na mjestu nesreće je u tijeku, a prve neslužbene informacije o uzroku nesreće govore da je do iskliznuća vagona najvjerojatnije došlo zbog proširenja tračnica uslijed velikih vrućina.

Lokomotiva koja je vukla kompoziciju u vlasništvu je tvrtke ENNA transporti, koja je pružala uslugu vuče, a vagoni nisu u vlasništvu kompanije. Vlak je prometovao na liniji iz mađarskog Gyékényesa prema Slavonskom Šamcu.

Prema neslužbenim informacijama, očevid nesreće mogao bi duže potrajati jer se čeka dolazak predstavnika Agencije za sigurnost željezničkog prometa, koji bi na mjesto iskliznuća mogao stići tek u ponedjeljak u jutarnjim satima.

Procjene su kako bi pruga Zagreb –Vinkovci za promet mogla biti zatvorena do ponedjeljka predvečer, što će izazvati velike probleme u odvijanju putničkog i teretnog prometa.

 

28. travanj 2024 01:05