StoryEditorOCM
ForumNOĆNA MORA

Očajna Nina Badrić: ‘Bez vode sam već osam dana‘; za sve je odgovoran neobzirni susjed, Kaštelani ga dobro pamte

Piše Stella Zavišić/ JL
28. rujna 2023. - 18:15

- Imate li i vi susjeda iz pakla, pitala je svoje pratitelje danas pjevačica Nina Badrić, na Instagramu, pa podijelila svoje iskustvo iz zgrade u centru Zagreba u kojoj živi.

- Moj se zove Ante Samardžić. U svom stanu je izazvao poplavu. Susjedima ispod je poplavio stan. A meni koja živim iznad isključili su ventile za vodu zbog straha da se ne napravi još veća šteta, napisala je pjevačica koja se pita kako je moguće da živi u 21. stoljeću 8 dana bez vode.

- Zvala sam sve institucije u državi od GSKG-a do policije. Nitko mi ne može pomoći. Dotični je otišao ‘na put‘, ne zna se kad će se vratiti i ne dozvoljava majstorima da poprave kvar. Dok se on igra poduzetnika, ja živim bez vode 8 dana i nikome ništa. A vjerujte mi zvala sam sve nadležne institucije. Tko mi može pomoći u ovakvim bezizlaznim situacijama, pitala je Nina.

O svom problemu, koji je problem cijele njezine zgrade, progovorila je za Jutarnji list.

- Svi vlasnici zgrade imaju problem s dotičnim. Ne samo ja. Čovjek je dužan samo preko 10 000 eura pričuve, u njegovom stanu je poplava koja je procurila u stan ispod, zatvoreni su ventili, ja koja sam iznad, već 8 dana živim bez vode, što je ustavno pravo svakog čovjeka. Nemoćni smo svi. Zvala sam sve institucije, u stan mu se prisilno ne može ući i sanirati štetu bez odobrenja suda. Čovjek je otišao na put i ne izjašnjava se kad će se vratiti i da li će. Uglavnom radi što želi i to mu prolazi, ispričala nam je pjevačica.

od useljenja ne plaća pričuvu

- Ne plaća pričuvu od dolaska u zgradu, kaže predstavnik stanara zgrade Goran Baburić o svom susjedu.

- Ne plaća svoj udio troška za uređenje zgrade koju smo imali pa se njegov dug plaća iz zajedničke pričuve. Opstruirao je uređenje zgrade tako da nije dozvolio micanje klima uređaja sa zajedničke fasade. Bez pitanja i suglasnosti suvlasnika zauzeo desni dio ulaza u zgradu sa video portafonom, stalno prijeti tužbama jer je njegovo Društvo WWW PRESS oštećeno nekom odlukom u zgradi (npr. morali smo ukloniti stablo u dvorištu jer je bila opasnost od rušenja stabala i dobili smo nalog za rušenje pa mi je prijetio da sam dao nalog za rušenje i time oštetio njegovo društvo jer je sada vrijednost stana manja kad nema stabla, a zbog stabla je kupio stan...), navodi nam Baburić ostale probleme koje je imao sa susjedom.

image

Nina Badrić: Ja živim bez vode 8 dana i nikome ništa. Tko mi može pomoći u ovakvim bezizlaznim situacijama?

Nikola Vilic/Cropix

- Ukratko, susjed kakvog nitko ne želi jer stalno radi kontra zajednice, prijeti tužbama, koristi rupe u zakonu da se tužbe razvlače godinama, zaključuje.

O temi se oglasio i putem emaila, prenosimo ga u cijelosti:

- Voda je došla iz stana iznad (vlasnik WWW PRESS, 1. kat), te smo zatvorili vertikalu dovoda za tu stranu zgrade i nazvao sam hitne intervencije Holdinga. Kako u stanu iz kojeg je dolazila voda, nije bilo nikoga, susjed Antolić (poplavljeni Odvjetnički ured) je telefonski kontaktirao odgovornu osobu vlasnika stana (g. Ante Samardžić) koja je pristala da majstori hitnih intervencija uđu u stan WWW PRESS kako bi provjerili uzrok i mjesto puštanja dovodne vode.

iznevjerena obećanja

Dogovoreni termin je bio 22. 9. 2023. u 8,30 sati, a stan na 1. katu je trebala otvoriti osoba koja ima ključeve stana. Na žalost, u dogovorenom terminu 22.9.2023. u 9,30 sati, stan nije bio otvoren, tj. nitko nije otvarao vrata. Susjed Antolić ponovno je kontaktirao Ante Samardžića, te g. Ante Samardžić više nije pristajao da se stan otvori kako bi majstori provjerili stanje vodovodne instalacije u njemu. 24. 9. 2023. susjeda Badrić je kontaktirala g. Ante Samardžića oko novog termina dolaska majstora radi provjere vodovodne instalacije u stanu WWW PRESS na 1. katu. G. Ante Samardžić je pristao da se stan otvori kad bude potrebno.

25. 9. 2023. sam dogovorio s majstorom za hitne intervencije AGRAM novi termin ulaska majstora u stan WWW PRESS za 25. 9. 2023. u 12 sati te je g. Ante Samardžić pristao da se u novom terminu otvori stan, tj. da će poslati nekoga da ga otvori.

U dogovoreno vrijeme stan ponovno nije bio otvoren, tj. nije bilo omogućeno majstorima da uđu u njega kako bi provjerili uzrok i mjesto puštanja vode u njemu.

S obzirom da odgovorna osoba (g. Ante Samardžić) u WWW PRESS koji je vlasnik stana, ne želi omogućiti ulazak majstora i provjeru vodovodnih instalacija, a stan iznad (Badrić) od 21. 9. 2023. nema vode (zatvorena je dovodna vertikala da se zaustavi poplava u stanu u prizemlju), molimo Vas da nam date savjet kako postupiti da se u stanu Badrić omogući voda, a da stan u prizemlju (odvjetnički ured) nema opasnost od poplave. Vjerujemo da je HOLDING imao slične situacije pa nas zanima kako su riješene i što je moguće poduzeti.

uvjetna osuda za kulu ćipiko

Da li netko može odobriti nasilan ulazak u stan koji vlasnik ne želi otvoriti radi provjere i eventualne sanacije vodovodnih instalacija (ako je u pitanju zajednički dio instalacije – vertikala) jer stan Badrić hitno mora dobiti vodu. Ako se krene u sudski postupak, to neće biti brzo riješeno, a susjeda Badrić živi u tom stanu.

Molimo Vas hitnu provjeru i savjet, jer je već prošlo 4 dana da Badrić nema vode, a situacija se ne rješava, napisao je Baburić Holdingu.

Ninin susjed Ante Samardžić je poduzetnik poznat javnosti iz medijskih napisa o kuli Ćipiko u Kaštel Novom koja datira iz 16. stoljeća, a on je tamo dao sagraditi dodatan kat kako bi je pretvorio u hotel. Poduzetnik je tvrdio da ima uredne dozvole, a da su ga Ministarstvo kulture i Ministarstvo graditeljstva nezakonito prekinuli u gradnji.

Na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godine i pol s rokom kušnje od četiri godine, a njegova tvrtka je dobila kaznu od 40 000 kuna. Osuđen je za krivotvorenje isprava, protupravnu gradnju, skidanje i povredu službenog pečata i protupravno oduzimanje slobode, a jedna od stavki optužnice bila je rekonstrukcija kule Ćipiko, piše Slobodna Dalmacija 2020. godine.

O svemu ovome htjeli smo pitati i Antu Samardžića kojeg smo zvali na mobitel, a nakon što se nije javio, porukom nas je pitao što trebamo. Na naša daljna pitanja do objave teksta nije odgovorio, piše Jutarnji list.

image

Ante Samardžić je na kuli Ćipiko u Kaštel Novom dao sagraditi dodatni kat kako bi je pretvorio u hotel. Za to je na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godine i pol s rokom kušnje od četiri godine, a njegova tvrtka je dobila kaznu od 40.000 kuna

Jakov Prkić/Cropix
01. svibanj 2024 12:00