StoryEditorOCM
ForumIZBJEGLI CJEPIVO

Nakon istrage čak 243 okrivljenika, USKOK podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana: davali medicinskoj sestri 100 eura da ih upiše da su cijepljeni!

Piše B.S.
15. studenog 2023. - 13:23

USKOK je, nakon što je 29. rujna prošle godine donio rješenje o provođenju istrage protiv čak 243 okrivljenika, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita. U odnosu na ostale okrivljenike istraga se i dalje provodi.

Optužnicom se 14 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni.

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura koje je prethodno pribavio od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni, na temelju čega su okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde.

27. travanj 2024 16:21