StoryEditorOCM
ForumNAPETO JE

Milanović se obraća nakon odluke Ustavnog suda: ‘To su nepismeni gangsteri i seljačine koji mi mogu staviti soli na rep‘

Piše vijesti sd
18. ožujka 2024. - 17:23

Odluka Ustavnog suda koja je zabranila predsjedniku Zoranu Milanoviću sudjelovanje u političkim aktivnostima dok obavlja dužnosti predsjednika Republike Hrvatske izazvala je veliku pažnju u javnosti. Sud je istaknuo da Milanović, obavljajući funkciju predsjednika, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke te je dao jasno upozorenje da mora dati ostavku na mjestu predsjednika ako želi sudjelovati na parlamentarnim izborima.

Ova odluka Ustavnog suda uslijedila je nakon što je Milanović iznenadio naciju objavom da će se kao nestranački i nezavisni kandidat pridružiti SDP-u na parlamentarnim izborima kao kandidat za premijera. U skladu s odlukom Suda, Milanović i SDP moraju prestati s aktivnostima koje nisu u skladu s Ustavom te se suzdržati od isticanja Milanovića kao kandidata.

Nakon objave odluke Ustavnog suda, predsjednik Milanović kratko je komentirao situaciju na svojem Facebook profilu, napisavši: "Rijeke pravde dolaze". Ovaj komentar izazvao je značajnu reakciju na društvenim mrežama, prikupivši više od tisuću "lajkova" u samo nekoliko minuta.

Predsjednik je trenutno u Vela Luci, gdje je pozvan povodom Dana Općine. 

image

Orsat Miljenić, Katarina Gugić, Zoran Milanović
 

Livio Andrijic/Cropix

Prije svečane sjednice, povodom dana općine Vela luka i nebeskog zaštitnika svetog Josipa, predsjednik Zoran Milanović došao je na kavu u kafić Plaf nedaleko velaluške skule, gdje ga je dočekao i pozdravio vlasnik Jakša Prižmić

Milanović je sjeo sa svojim stranačkim (SDP-ovim) pobočnicima, "domaćicom" današnjeg događanja velaluškom načelnicom Katarinom Gugić, Orsatom Miljenićem, gradonačelnicom Supetra Ivanom Marković, gradonačelnikom Trogira Antom Bilićem te načelnikom Jelse Nikšom Peronjom.

U 18 sati će u velaluškoj skuli biti održana svečana sjednica i dodjela nagrada laureatima gdje se očekuje i obraćanje predsjednika, što je već i prije najavljeno. 

image

Zoran Milanović i Jakše Prižmić

Livio Andrijic/Cropix

Evo što je Milanović rekao iz Vela luke:

- Predlažem ljudima koji su mi dali podršku, a to su stranke predvođene SDP-om, da budu jako lukavi i da se paze što rade jer ih je ta gangsterska družina uzela za taoce. Meni ne mogu ništa, ali mogu njima. 

Ta grupa muljatora predvođena Šeparovićem, bivšim šefom HIS-a, kad su novinari praćeni i maltretirani, postao je na kraju predsjednik Ustavnom suda, a prije toga je bio kriminalni odvjetnik koji je izvukao milijune eura sa suprugom iz Croatia osiguranja.

Donijeli su odluku kojom prijete jednoj stranci koja se nikada nije ogriješila. Seljačine su i nepismeni. Što je tu napisano? Prijete stranci da će je uništiti, prijeti se meni. Ne znam čime, mogu mi staviti soli na rep.

27. travanj 2024 19:16