StoryEditorOCM
ForumMANIJAK U PRITVORU

Majka napadnutog mališana u suzama: ‘Mog mezimca je izbo 17 puta... Susjeda mi je prva javila‘

Piše Jutarnji.hr
18. kolovoza 2020. - 18:40
Osijek, 180820. Privodjenje osumnjicenog za napad na dvoje djece u baranjskim mjestima Darda i Mece. Na fotografiji: Osumnjicenog dovodi policija na Zupanijski sud u OsijekuIvan Peric/Cropix

- Sin mi je samo rekao da nije ništa napravio i da ga je netko napao. Bio je u vidljivom šoku i žalio se da ga bole leđa koja su mu bila sva krvava, kao i glava i lice, a mi smo ga cijelo vrijeme nastojali držati budnim. Nije nam znao reći čime ga je izbo. Navodno je riječ o odvijaču - piše Jutarnji.hr.

Još uvijek u golemom šoku i na rubu suza ispričala nam je to Tanja G., majka 11-godišnjeg dječaka iz Darde koji je u ponedjeljak u 10 sati nedaleko od svog roditeljskog doma bio žrtva sumanutog i pomahnitalog Dominika Š. (49) iz susjednog mjesta Mece.

Podsjetimo, Dominik Š. je prvo ispred trgovine NTL u Dardi iz čista mira napao i nanio više ubodnih rana 11-godišnjem dječaku, nakon čega je pobjegao prema svojoj kući u Mece i usput, 50-ak metara od svoje kuće, na ulici napao 11-godišnju susjedu kojoj je također nanio više ubodnih rana. Kako su nam ispričali roditelji djece, dječaka je izbo 17 puta po leđima, glavi i licu, a djevojčicu 13 puta. Srećom, sve su ozljede i ubodi bili plitki i površinski pa je djevojčica već u ponedjeljak poslijepodne nakon medicinske obrade u KBC-u Osijek puštena na kućno liječenje, dok je dječak ipak zadržan na Dječjoj kirurgiji.

- Liječnici su nam rekli da ozljede nisu opasne po život. Smješten je na Dječjoj kirurgiji, a ostavili su ga zbog veće količine rana da se ne bi inficiralo. I kod pluća ima jedan podljev te podljev lijevog oka, kao i porezotine po glavi. Ukupno je, prema onome što su nam rekli, pretrpio 17 uboda. Na glavi i licu ima čak deset uboda. Čekamo i rezultat testiranja na koronavirus nakon čega ćemo znati možemo li ga posjetiti. On je izvan životne opasnosti i hvala Bogu da nisu stradali vitalni organi - rekla je dječakova majka.

Ni njoj nije jasno što se zapravo dogodilo, ali sigurna je da je riječ o ni s čim izazvanom napadu jer tog čovjeka nikad u životu nisu vidjeli, niti su čuli za njega.

Obiteljski mezimac

- Nismo znali ni da postoji dok se ovo nije dogodilo. Sin je otišao u trgovinu kupiti kruh, mlijeko i jogurt, a ovaj ga je napao nakon izlaska iz trgovine. Nama je to javila susjeda koja se tamo zatekla i odmah je dotrčala do naše kuće. Kada sam došla tamo, oko njega su već bili djelatnice NTL-a, nekoliko susjeda i jedna gospođa koja je njegovateljica. Oni su mu prvi priskočili u pomoć. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć. Teško mi je opisati kako sam se osjećala gledajući ga tako krvavog i izranjavanog. On je, znate, naš mezimac i jako je dobro dijete. Imamo dvoje odrasle djece i svi ga obožavamo, ali nije nimalo razmažen, nego baš onako dobro dijete - kroz suze je rekla Tanja G. kojoj je teško proniknuti u glavu odrasle osobe koja je u stanju učiniti tako strašno zlodjelo.

Nije, kaže, ljuta ni na ljude za koje je čula da su nijemo promatrali napad na njezino dijete. Vjeruje da su i sami bili uplašeni. Jedan je mladić, pak, mobitelom snimio dio napada, a policija je taj videozapis izuzela kao dokazni materijal u postupku. Tanja G. zahvalna je svima koji su pomogli njezinu djetetu.

Nevjerica i šok pogodili su i obitelj napadnute djevojčice. Nevjerojatna je, pak, koincidencija da su ona i napadnuti dječak razredni kolege još od prvog razreda osnovne škole u Dardi. Nesretan splet okolnosti doveo je do toga da Dominik Š. prilikom bijega s mjesta prvog napada nadomak svoje kuće naleti na nesretnu djevojčicu.

- Kći se vraćala kući od djeda, mog oca, i upravo tu na raskrižju, 50-ak metara od naše kuće, naišao je taj čovjek. Bio je na biciklu i imao je na sebi reflektirajući prsluk. Samo je u jednom trenutku skočio s bicikla i srušio moje dijete sa skatea na cestu te je počeo ubadati. Ona se branila koliko se 11-godišnja djevojčica može braniti, a na ulici nije bilo žive duše da joj pomogne. On je odjednom prestao s napadom i pobjegao biciklom, a ona je sva krvava i uplakana utrčala u kuću i rekla nam da ju je neki nepoznati čovjek napao - ispričao nam je otac djevojčice.

Naime, iako napadač živi u susjednoj ulici, i to samo stotinjak metara zračne linije od kuće u kojoj živi napadnuta djevojčica, ona i njezini roditelji, kažu, nikada ga prije nisu vidjeli. Nakon što je supruga nazvala Hitnu pomoć, otac je sjeo u automobil i krenuo u potragu za napadačem, ali on je tada već bio u svojoj kući.

- Vozio sam se okolo po Mecu i Dardi pa sam naišao i na taj prvi događaj gdje su mi rekli što se dogodilo. U međuvremenu ga je policija našla pa su došli prije mene. I dobro je da su ga oni našli prije mene. Navodno je rekao svom susjedu što je učinio, pa je ovaj obavijestio policiju - izjavio je otac djevojčice koja, kako nam je prenio, ima površinske rane koje su zašivene u bolnici. Izbrojali su 13 rana.

Što da je imao nož?

- Ozljede su po leđima, ruci i glavi. Fizički je dobro, ali je uplašena, strah ju je izaći van. To je i put kojim ide u školu pa će to sada biti malo problematično dok trauma na prođe. Ovo je stvarno izoliran slučaj, mjesto je mirno i tiho, ali grozno je kada takvo što doživite. Sad čitam kako on ima nekih zdravstvenih problema. I što sad? To je kao neka olakotna okolnost, isprika za takav čin, i to zbog isključene struje!? Ma, bolje da ne kažem što mislim... Što da je imao nož? - nema razumijevanja za napadača otac 11-godišnje djevojčice.

Ispred napadačeve kuće zatekli smo vozilo HEP-a. Doznali smo da su radnici na poziv vlasnice kuće, napadačeve majke, došli uključiti struju koja im je u ponedjeljak ujutro, navodno zbog nekih dugovanja, bila isključena. To je navodno bio i okidač za njegov sumanuti napad jer se danima prije s HEP-om obračunavao i preko svog Facebook profila. Vlasnica kuće, pak, vidjevši predstavnike medija, povukla se unutra i nije htjela otvoriti ni radnicima HEP-a sve dok mi nismo otišli.

Sin joj je za to vrijeme saslušavan u Županijskom državnom odvjetništvu nakon čega je uz kaznene prijave za dva pokušaja teškog ubojstva priveden na Županijski sud u Osijeku. Županijsko državno odvjetništvo je za njega zatražilo i određivanje istražnog zatvora, a sudac istrage je zahtjev prihvatio te će Dominik Š. sljedećih 30 dana provesti iza rešetaka.

18. travanj 2024 02:38