StoryEditorOCM
ForumTUGA U KALIFORNIJI

Kakva tragedija: bračni par umro od covida-19, njihovo četvero djece ostalo bez roditelja, a beba rođena carskim rezom još nema ni ime

Piše psd
17. rujna 2021. - 14:36
Liječnici su morali hitno poroditi majku (37) jer je postalo jasno da neće moći samostalno disati. Preminula je uskoro nakon toga (ilustracija)Duje Klarić/Cropix

Daniel i Davy Macias iz Južne Kalifornije imali su četvero djece i peto dijete im je bilo na putu. Budući da je Davy radila kao babica, izuzetno su pazili da dok je trudna ne dođe u kontakt sa virusom.

Bračni par je bio vrlo voljen u susjedstvu. Daniel je predavao matematiku, a njegova žena je pomagala trudnicama oko porođaja, bili su izuzetno cijenjeni. Brinuli su o svoje četvoro djece, a kada su saznali da čekaju peto dijete, prodali su kuću pred sam početak pandemije i preselili se kod ženinih roditelja, piše CNN, a prenosi Blic.

Godinu i pol dana su se Maciasi pazili zaraze, ali kako se približavao polazak djece u školu znali su da će se morati izložiti riziku. Djecu su odlučili povesti u mali zatvoreni akvapark da proslave kraj praznika i početak školske godine. Baka djece veruje da su se tu i zarazili.

"Nije točno da se moj sin i njegova supruga nisu htjeli cijepiti, samo su oklijevali. Htjeli su znati sve informacije prije nego što prime cjepivo. Sada vidimo da je korona rulet i da su moji najmiliji preminuli, ova bolest ne bira", rekla je žena kojoj su nakon smrti sina i nevjeste pripala djeca.

image
Daniel i Davy Macias oklijevali su s cijepljenjem
(ilustracija)
Duje Klarić/Cropix

Liječnici su morali hitno poroditi majku (37) jer je postalo jasno da neće moći samostalno disati. Preminula je uskoro nakon toga, a da nije ni upoznala svoju bebu koja je rođena carskim rezom.

Muž se borio još dva tjedna i priopćeno mu je da su ženu porodili, a medicinske sestre su pokazale sliku bebe Danielu koji se u tom trenutku borio s komplikacijama virusne infekcije. Uspio je vidjeti bebu nakratko, ali je umro prije nego što je odabrao ime za kćerkicu.

Tako je beba ostala bez imena, a obitelj je za sada zove "malena."

Žena je umrla 26. kolovoza, a muž 9. rujna, iza njih je ostalo petero djece starosti od nekoliko tjedana do osam godina. Na baki je bilo da priopći tužne vijesti djeci. Vijest o smrti roditelja najteže je podnijela trogodišnja kći.

Sada je pokrenuta akcija skupljanja novca za djecu koja su ostala bez oba roditelja i veliki broj ljudi iz njihovog susjedstva pridružio se u doniranju sredstava, piše CNN, a prenosi Blic.

17. travanj 2024 19:57