StoryEditorOCM
ForumZLOGLASNI KLAN

Jedan od najtraženijih bjegunaca uhićen na poznatom skijalištu. U akciji oduzeto 122.580 eura, pištolji, kokain...

Piše Anita Belak krile
11. prosinca 2023. - 22:09

Jedan od najtraženiji bjegunaca u Europi, 33-godišnji Mladen Samardžija uhićen je danas u susjednoj BiH u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Dolijao je na poznatom skijalištu Jahorini, a policija je objavila i fotografije uhićenja.

Sa Samardžijom je navodno u apartmanu bila Tijana Tegeltija, nekadašnja supruga bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine, Milana Tegeltije, koji je sada savjetnik za pravna pitanja Milorada Dodika.

image
Ministarstvo unutarnjih poslova RS

Uhićeni Samardžija rođen je 1990. godine, a Slovenija je za njim  raspisala međunarodnu tjeralicu jer je nedostupan tamošnjim pravosudnim tijelima koja ga traže zbog sudjelovanja u organiziranom kriminalu i prodaji narkotika. Za iste zločine osumnjičen je i na području Bosne i Hercegovine. Kako je priopćila policija, istraga protiv njega provedena je u suradnji s Tužiteljstvom BiH, a dokumentirano je da je Samardžija nakon bijega iz Slovenije nastavio voditi organiziranu kriminalnu skupinu koja se bavi krijumčarenjem i prodajom opojnih droga na području Europske unije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Samardžija je i prošle godine uhićen na Palama, kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 eura, i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Tjeralica je dostupna na web stranici policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Europske unije. Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da se Samardžija smatra  dobavljačem heroina koji je u kolovozu 2020., bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj. 

"U akciji Tokio sa pripadnicima Uprave za organizirani i teški kriminalitet sudjeluju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a uz podršku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više automobila - navodi policija.

image
Ministarstvo unutarnjih poslova RS

 

27. travanj 2024 12:08