StoryEditorOCM
ForumSUD U LJUBUŠKOM

Denis Buntić ostaje na slobodi, uz mjere zabrane pristupa. Supruga šokirana, a odvjetnik sve naziva ‘jako čudnim‘

Piše vijesti sd
6. listopada 2023. - 22:16

Denis Buntić, bivši rukometaš iz Ljubuškog, ostaje na slobodi nakon optužbi da je pretukao suprugu Klaru u njihovom domu 22. rujna. Policija je, nakon suprugine prijave, pronašla arsenal oružja u njihovoj kući. Ovaj slučaj, predviđaju mnogi, mogao bi se razvući u dugotrajnu pravnu sagu i otvoriti pitanja o neovisnosti tamošnjeg pravosudnog sustava.

Vanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom je odbilo žalbu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, potvrdivši rješenje suca za prethodni postupak koje je Buntiću naložilo određene zabrane.

Klara, koju je Avaz kontaktirao telefonom, izrazila je duboko razočaranje najnovijom sudskom odlukom. Ona je ukazala na nedavne odluke Općinskog suda u Mostaru u sličnim slučajevima obiteljskog nasilja, gdje su nasilnici bili brzo pritvoreni.

Klarin odvjetnik, Rešad Tvrtković, također je izrazio nezadovoljstvo sudskim odlukama i opisao ih kao "vrlo čudne".

- Ustrajat ću do kraja u svojoj borbi - kazala je novinarima Klara, zamolivši za razumijevanje u vezi s daljnjim istupima.

Iz Tužiteljstva ZHK-a su naglasili da su smatrali da je pritvor opravdan i da se protiv Buntića provodi intenzivna istraga zbog obiteljskog nasilja u kombinaciji s nelegalnim posjedovanjem oružja.

Buntiću su izrečene mjere zabrane pristupa supruzi na udaljenosti manjoj od 100 metara i obavezno javljanje u policijsku postaju Ljubuški svakodnevno. Kontrola tih mjera bit će provođena svaka dva mjeseca.

Pravni stručnjak Vlado Adamović komentirao je ovaj slučaj, naglašavajući da su sudovi preuzeli rizik u svojim odlukama, unatoč javnom mišljenju i očekivanjima tužiteljstva. Istaknuo je da će vrijeme pokazati jesu li te odluke bile ispravne.

01. svibanj 2024 00:06