StoryEditorOCM
ForumPODACI IZ STOŽERA

Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj od jučer se povećao na 867, potvrđeno još 77 slučajeva; Potres u Zagrebu nije utjecao na širenje zaraze!

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 15:01

14:21 - Stalno promišljamo kako održati balans restirktivnih mjera i popuštanja. Život nije stao i ne treba stati. Osvrnuo bih se na humor na društvenim mrežama koji stvarno djeluje kao lijek. Ali, pozivam da se sutrašnji dan, 1. april, ne koristi za plasiranje vijesti koje bi zavaravale javnost. Humor neka ostane samo smiješan - rekao je za kraj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

14:15 - Prema riječima šefa HZZJ-a Krunoslava Capka, u Hrvatskoj je trenutno 41 osoba mlađa od 20 godina, 101 osobu starija od 70 godina zaražena koronavirusom.

- Imamo 50 doktora medicine, 41 medicinsku sestru, pet ljekarnika i deset stomatologa koji su pozitivni na koronavirus - potvrdio je Capak.

14:10 - Antimalarici se oni primjenjuju na sve strane. Pojavile su se infrmacije da postoje benefiti od njihova korištenja. Kontinuirano se pojavljuju ideje što bi se moglo koristiti. Što se tiče cjepiva, nemamo neke velike novosti u ovom trenutku niti ih u ovom trenutku može biti - kazala je ravnateljica Klinike za infektologiju 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić.

- Na respiratoru trenutno nema kritičnih, ali njihovo zdravstveno stanje može se promijeniti u samo nekoliko minuta. U svakom sluačju, svatko tko je na respiratoru je teško boestan - rekla je Markotić te dodala:

- Stigmatizacija je nedopustiva i svi mi smo izloženi i možemo se zaraziti. To ne smijemo raditi prema drugima, poručuje dr. Markotić.

14:03 - Prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagreba kao posljedica potresa, otkrio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

14:01 - Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da je u Hrvatskoj zabilježeno novih 77 slučajeva koronavirusom, tako da se ukupan broj zaraženih popeo na 867. Preminulih je i dalje šest, a testirano je 7015 ljudi.

Na respiratoru je 32 bolesnika, novih je pet - po dvoje bolesnika u Zagrebu i Splitu te po jedan u Osijeku i Rijeci, a jedan je manje u Dubrovniku jer je transportiran u Split.

- Mjere su urodile plodom, a zdravstveni sustav se polako vraća u normalu. Život ne smije stati i on sigurno neće stati - poručio je ministar Beroš.

Ranije objavljeno: U Hrvatskoj je prema zadnjim podacima Nacionalnog stožera za sada 790 zaraženih koronavirusom, dok su se 64 osobe oporavile od bolesti. Na respiratoru je trenutno 27 osoba, od posljedica virusa preminulo je šest ljudi, a oporavljenih je 27. Do sada je provedeno ukupno 6.404 testiranja.

Za 14 sati zakazana je konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, na kojoj će predstaviti nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Tijek pressice možete pratiti uživo na portalu Slobodne Dalmacije.

 

 

20. travanj 2024 01:18