StoryEditorOCM
ĐiradaZA LEU KAJTAZI

Zahvaljujući dobroj volji ekipe okupljene u Udrugu mladih Nin, ove će zime u kraljevskom gradu biti veselo: ninski Advent ima i humanitarnu notu!

Piše Zadarski.hr
28. studenog 2022. - 14:35

Nakon dugog niza godina vraća se Advent u Nin!

Zahvaljujući dobroj volji djevojaka i momaka okupljenih u Udrugu mladih Nin, ove će zime u kraljevskom gradu biti veselo!

No osim zabave, ovogodišnji ninski advent ima i humanitarnu notu. Niame, mladi su odlučili pomoći djevojčici Lei Kajtazi koja boluje od tumora očnih živaca.

- Želja nam je bila nekome, barem malo, uljepšati ove blagdane te smo odlučili da sva prikupljena sredstva od prodaje posebnih majici darujemo ovoj obitelji kako bi im pokazali da nisu sami. Na Adventu će sudjelovati Filipova mala kužina, inače poznata po humanitarnim akcijama, zatim Udruga žena Aenona i Weffles and street sweets, kao i mnogi drugi, no to nek ostane iznenađenje za sve naše goste – govori nam Matea Kosović, predsjednica Udruge te ovim putem zahvalila na pomoći pri organizaciji Gradu Ninu, TZ Grada Nina, Nin Turizmu, Komunalcu d.o.o koji su prihvatili ideju te omogućili organizaciju cijelog Adventa.

- Potrebno je naglasiti kako DV Morska vila Nin i OŠ Petar Zoranić također sudjeluju u našoj humanitarnoj akciji te će djeca izrađivati božićne ukrase koji će se prodavati na našem Adventu – najavila je Kosović te dodala kako se majice mogu nabaviti i preko LINK-a.

Podsjetimo, Udruga mladih Nin osnovana je nakon dosta studenata vratilo iz raznih gradova u rodno mjesto. Nakon što su shvatili da nema puno događanja tijekom godine u Ninu, došli na ideju na osnuju udrugu kako bi se lakše organizirali, ali i došli do sponzora koji bi im pomogli u realizaciji njihovih planova.

19. travanj 2024 03:32