StoryEditorOCM
ĐiradaNA SVEUČILIŠTU

Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača koja će se istodobno održati u 25 europskih zemalja, evo što vas očekuje u Zadr

Piše A. V. Š.
21. rujna 2024. - 08:59

Znanstvenici Sveučilišta u Zadru, zajedno sa svojim kolegama iz brojnih zadarskih osnovnih i srednjih škola i vrtića, udruga, muzeja i ostalih institucija, pripremili su bogat program povodom ovogodišnje Europske noći istraživača.

Sveučilišna zgrada na Rivi i park Citadela pretvorit će se u čaroban svijet znanosti, gdje će mali i veliki istraživači moći sudjelovati u preko 60 različitih zanimljivih eksperimenata, igara, radionica, kvizova, natjecanja i brojnih drugih aktivnosti.

Plovit će se zadarskim podmorjem, otkrivat će se tajne svemira, istraživati biljni i životinjski svijet, otkrivati kompleksnost ljudskog tijela, učiti o povijesti starih naroda i kultura, istraživati umjetnine poznatih ličnosti, kroz degustacije učit će se o zdravoj prehrani, zavirivat će se u mikroskope i još mnogo toga. Za svakog će se naći ponešto, a oni koji nađu sve čarobne ključeve, postat će Superjunaci i otključat će vrata zdravog grada Zadra!

Znatiželjni posjetitelji će imati priliku otkriti svoje skrivene talente, a oni najmlađi će otkriti da je biti znanstvenik najljepše zanimanje na svijetu.

21. rujan 2024 09:00