StoryEditorOCM
ĐiradaU LAPIDARIJU MUZEJA

Zadarsko kazališno ljeto nastavlja se jednim od najljepših hrvatskih djela, a posebnu čar predstavi daju i songovi u izvedbi Davora Gobca

Piše B. S.
17. srpnja 2024. - 13:39

U četvrtak, 18. srpnja, u lapidariju Narodnog muzeja Zadar u 21.30 sati nastavlja se 30. Zadarsko kazališno ljeto s jednim od najljepših i najpoetičnijih hrvatskih djela – "Romanca o tri ljubavi" Antuna Šoljana.  

Pisana u stihovima, ova sentimentalna farsa, kako ju je sam autor nazvao, duhovito se referira i ironično oslanja na opus Shakespearea, Molièrea, Cervantesa i Baudelairea. Pod redateljskom palicom Marine Kostelac, uz glazbu Davora Rocca i koreografiju Deane Gobac posebnu čar predstavi daju i songovi u izvedbi Davora Gobca.

Igraju: Matilda Sorić, Adam Skendžić, Marina Kostelac i Pero Juričić.

image

HNK Zadar

Marina/Slobodna Dalmacija

Radnja smještena u doba križarskih ratova prati gospodara dvorca koji starom kapelanu povjerava čuvanje svoje supruge i posjeda. No, dolazak zgodnog viteza izaziva niz komičnih i strastvenih zapleta. Gospa, želeći sačuvati čast, po noći umjesto sebe šalje svoju službenicu u vitezove odaje, dok vitez ne shvaća da burne noći provodi s njenom dvojnicom.

Uz humor, ljubav i strast te sjajnu glumačku podjelu, ova predstava pružit će Vam vrhunski kazališni užitak.

Posljednji put postavljena 1995. godine na 1. Zadarskom kazališnom ljetu u režiji Laryja Zappie, sada se vraća da osvoji srca nove generacije gledatelja.

17. listopad 2024 03:39