StoryEditorOCM
Đirada‘VEČERAS PLEŠEMO‘

Zadarski plesni ansambl na kraju sezone predstavlja izbor iz cjelogodišnjeg rada

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2024. - 09:32

U subotu, 15. lipnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 19 sati bit će izvedena godišnja produkcija najdugovječnijeg ansambla u Dalmaciji pod nazivom ‘Večeras plešemo‘. Zadarski plesni ansambl na kraju ove sezone predstavlja izbor iz cjelogodišnjeg rada unutar grupa kroz tradicionalnu javnu izvedbu.

Prikazom rada svih plesnih studija od predškolskog, osnovno i srednjoškolskog, plesnih grupa za odrasle te profesionalnih članica Ansambla, Zadarski plesni ansambl na ovaj način čini vidljivim svoj identitet, vlastito nasljeđe te zacrtava umjetnički put produbljivanjem plesne prakse kroz studiozan rad i svjesno bavljenje tijelom.

Uz brojne plesne brojeve čiji su autori, voditelji i koreografi Lara Stanin, Martina Ružić, Patricia Gospić i Korina Oltran, izvest će se i kraće plesno djelo za koji koncept potpisuje Korina Oltran pod nazivom Priče koje pokreću/Female human animal, a koje je bilo izvedeno nedavno na otvaranju Festivala europske kratke priče u Zadru. Ova plesna minijatura govori o tome kako se i koliko različite umjetnosti isprepliću, o tome kako govoriti isto drugim umjetničkim sredstvom i koliko to postaje drugačije kroz interdisciplinarnost različitih umjetničkih medija.

Kao gosti večeri natupit će Baletna udruga Pirueta s voditeljicom Vinkom Zekić. Oni će se predstaviti koreografijom Dance of the Knights iz baleta Romeo i Julija Sergeja Prokofjeva. Adaptaciju koreografije napravila je Noemi Pinto.

U jeku završnih kazališnih i plesnih izvedbi brojnih zadarskih grupa, skupina i ansambala, Zadarski plesni ansambl se pridružuje sa svojim prikazom različitih pristupa plesu prilagođenom različitim uzrastima i dosezima u svrhu nadogradnje vlastitih plesnih, koreografskih i izvedbenih vještina.

image
Zadarski Plesni Ansambl/Slobodna Dalmacija
17. lipanj 2024 11:11