StoryEditorOCM
ĐiradaADVENT U GOSPIĆU

Uz domaće folklorne, puhačke, pjevačke i plesačke snage, goste će zabavljati Domenica i Kim Verson

Piše B.S.
28. studenog 2023. - 11:10

Ovaj petak u Gospiću počinje nikada bogatiji program Adventa u Gospiću: uz brojne koncerte kvizove i balet sadržaj ovogodišnjeg Adventa će najviše osmjeha izmamiti onim najmlađima!

Grad Gospić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Gospića, svim gradskim ustanovama te udrugama civilnog društva kao i drugim partnerima osmislio je i ove godine bogat i raznolik program prigodan za vrijeme Došašća. 

Cijeli mjesec prosinac bogat je sadržajima za sve uzraste uz poseban naglasak na djecu i najmlađe - uz domaće folklorne, puhačke, pjevačke i  plesačke  snage Gospić će ugostiti i mladu i popularnu zabavnu pjevačicu Domenicu koja će sa djecom puštati lampione dobrih želja a božićnim repertoarom će se predstaviti i Kim Verson. 

I ove godine najljepše priče iz bajki ‘Trnoružica‘ i ‘Orašar‘ na pozornicu će nam donijeti baletani i balerine Ukrainskog klasičnog baleta.  Strauss „Novogodišnji koncert“ simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta bit će poseban kulturni događaj, spektakl ozbiljne glazbe i plesa, bal kakvog nemamo često prilike vidjeti. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvoditi djela Johana Straussa.

Osim glazbe, Advent u Gospiću donijet će mnoštvo predavanja, pričaonica i sadržaja za djecu i odrasle. Tako će sv. Nikola tradicionalno i ove godine dijeliti poklone djeci u gospićkoj Katedrali. Također, izdvajamo i zanimljiva druženja uz pub kvizove u Kulturno Informativnom centru. Kao poseban gost stiže i najpoznatiji hrvatski lovac Krešimir Sučević Međeral koji će odmjeriti snage s lokalnim ljubiteljima kvizova. Staru godinu ispratit ćemo u podne uz taktove zabavne glazbe uz izvrsne zabavljače s Bosuta – Bosutske bećare te ženski sastav Učiteljice. 

Bogat program počinje ovaj petak, 1. prosinca, radionicom za djecu ‘Ususret Svetom Nikoli‘, te predstavljanjem drugog nosača zvuka HKUD Široka Kula " Kulo naša, pjesmom sagrađena".

27. travanj 2024 16:02