StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK

U Zadar stiže Miguel Alves predstavnik Europskog investicijskog fonda (EIF): najavit će otvaranje poziva zainteresiranima za financiranje inovativnih malih i srednjih poduzeća

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2022. - 14:57

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira konferenciju u okviru projekta B-Blue (Building the blue biotechnology community in the Mediterranean), s ciljem informiranja, okupljanja i umrežavanja što većeg broja dionika za sudjelovanje u Industrijskoj tranziciji Jadranske Hrvatske: Održivi plavi rast u Republici Hrvatskoj,

Konferencija će se održati u petak, 29. travnja, u 9.30 sati u Hotelu Kolovare.

Povodom konferencije u Hrvatsku dolazi Miguel Alves, predstavnik Europskog investicijskog fonda (EIF) koji će ovom prigodom najaviti skorašnje otvaranje poziva za iskazivanje interesa za financiranje inovativnih i održivih malih i srednjih poduzeća, kao i novoosnovanih poduzeća putem novog dioničkog fonda – Invest Blue Economy. Fond će omogućiti financiranje projekata u iznosu od 1,5 milijardi eura.

Na konferenciji će sudjelovati Šime Erlić, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ante Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i Jagoda Surać, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra, Marija Rajaković, načelnica sektora Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Charlène Auregan, Pôle Mer Méditerranée iz Francuske (online).

Primjer dobre prakse predstavit će startup SEA CRAS specijaliziran za obradu satelitskih podataka i usluge monitoringa kvalitete mora i kopnenih voda, čiji je projekt na BlueInvest danu 2022. proglašen jednim od 4 najbolja EU projekta.

 

Sudionici konferencije biti će detaljno upoznati s metodologijom vezanom uz regionalni lanac vrijednosti PLAVI RAST Jadranske Hrvatske, kao i s planovima i mogućnostima korištenja sredstava i financiranja iz različitih izvora te komparativnim prednostima koje umrežavanje poduzetnika donosi u sektoru Plavog rasta. U okviru događanja bit će organizirani i B2B sastanci.

 

13. lipanj 2024 01:49