StoryEditorOCM
ĐiradaZIMSKI PARK VIŠNJIK

Sutra je promocija slikovnice "Kako su slova stvorila riječi", autori pozivaju djecu na radionicu za koju su pripremili puno kreativnog materijala

Piše Zadarski.hr
8. prosinca 2023. - 22:50

- Sutra u Zimskom parku Višnjik održat će se promocija slikovnice "Kako su slova stvorila riječi". Osim promocije slikovnice pozivamo djecu na radionicu za koju smo pripremili puno kreativnog materijala. Ako i vas zanima kako su to slova stvorila riječi, pridružite nam se sutra od 11 do 13 sati u Veselom šatoru! - pozivaju organizatori.

image

Predstavljanje slikovnice

Anita Rudić/Slobodna Dalmacija

Slikovnica "Kako su slova stvorila riječi" djelo je logopetkinje Dječjeg vrtića Latica, Petre Marušić. Ilustracije je izradio Marin Franić, urednik je Frane Herenda a nakladnik Panacea, dizajn potpisuje Petra Kuzmić. Slikovnica je nastala uz financijsku podršku Teniskog kluba Zara i njihovog humanitarnog turnira "Tenisom do zdravlja".

image

Predstavljanje slikovnice

Anita Rudić/Slobodna Dalmacija

Slikovnica je osmišljena za poticanje razvoja predvještina čitanja i pisanja kod djece urednog razvoja, ali i kod djece s jezičnim teškoćama. Prije nego dijete počne čitati, postoji niz predvještina koje moraju biti usvojene i razvijene da bi čitanje išlo nesmetano. Te predvještine, kao što su prepoznavanje grafema (slova), izdvajanje prvog glasa u riječi i razvoj glasovne raščlambe i stapanja, imaju svoj razvojni slijed koji je posebno važno pratiti kad ih potičemo kod djece s jezičnim teškoćama.

Slikovnica je usmjerena i na poticanje aktivnog slušanja tijekom čitanja, nudi dodatne primjere za vježbu roditeljima, također je i edukativna jer prati razvojni slijed predvještina čitanja i pisanja.

image

Predstavljanje slikovnice

Anita Rudić/Slobodna Dalmacija

Pisana je jednostavnim jezikom, kratkim rečenicama koje su lake za pratiti, ali i shvatiti djeci s jezičnim teškoćama. A također je zabavno, veselo i edukativno štivo za svu ostalu djecu. 

30. travanj 2024 03:02