StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS

Sanja Šiljković, na hrvatskoj glazbenoj sceni poznata pod umjetničkim imenom SUN U premijerno nastupa u Zadru

Piše Zadarski.hr
1. prosinca 2023. - 12:29

Sanja Šiljković, na hrvatskoj glazbenoj sceni poznata pod umjetničkim imenom SUN U večeras, ue ptak, 30. studenog, premijerno nastupa u Zadru gdje će domaćoj publici predstaviti presjek dosadašnjeg glazbenog stvaralaštva.

Iza nje su dva studijska albuma, od kojih je posljednji ‘Beton‘ objavila prije nešto manje od godinu dana, a ovih je dana novim singlom ‘Disaster‘ najavila treći album.

Svoj alt/electro pop zvuk gradi sama, počevši od beatova koje svira i snima uživo poput ostalih instrumenata kojima se služi u stvaranju glazbene kulise. Uz to, kantautorica je i multimedijalna umjetnica koja s velikim entuzijazmom kreira video brojeve i cjelokupan vizualni identitet svoje glazbene priče.

Domaća ju je publika upoznala kroz bend Headswitch i rad s Lollobrigidom, a svoj solo izričaj nastavlja kao SUN U stvarajući pjesme na domaćem i engleskom jeziku.

Zadranima poručuje „Pripremili smo hrpu plesnih ritmova i sat i pol materijala, presjek prvog i drugog albuma, uz premijernu izvedbu nekoliko pjesama s nadolazećeg albuma. Veselimo se nastupu u Zadru! Dođite u što većem broju jer bit će odlična atmosfera” Koncert se održava večeras u dvorani Centra za kreativne industrije. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat. Za osvježenje se brine Varoška pivovara.

Ulaznice po cijeni od pet eura mogu se nabaviti putem sustava ENTRIO i na ulazu u dvoranu.

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu.

Cilj programa Urbofon Live je pozicionirati Zadar na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zadarske županije i Grada Zadra

01. lipanj 2024 14:25