StoryEditorOCM
ĐiradaBOGATI PROGRAM

Prvi dan ljeta tradicionalno dočekajte u Ninu, uživajte u najdužem danu u godini na Festivalu sunca i svjetlosti

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2022. - 15:17

Prvi dan ljeta tradicionalno dočekajte u Ninu, uživajte u najdužem danu u godini, uz bogati festivalski program, pozivaju iz Turističke zajednice Nina.

"Pridružite nam se na ranojutarnjem koncertu "Nezaboravno svitanje u Ninu" Nele Šarić u 05:30 h i zajedno pozdravimo prvu ljetnu zraku sunca koja će se prikazati nad Velebitom u 05:39:42 sati. Tijekom jutarnjih sati za najmlađe sudionike pripremljene su radionice. Očekuje nas nastup učenika Osnovne škole "Petar Zoranić" Nin, solarno podne, ples Sunčevih zraka kroz unutrašnjost crkve Sv. Križa. U popodnevnom programu zajedno krenimo u Potragu za blagom grada Nina na hrvatskom i engleskom jeziku, start je u 18:30 h kod crkve Sv. Križa.

Uživajte u nastupu na violini – Ivan Majstorović, te predavanju dr. sc. Pavao Pavuša Vežić: Memorija Svetog Križa u Ninu.

Crkva Sv. Križa svojevrsni je simbol regije budući da se nalazi u zastavi i grbu Zadarske županije, poručuju iz  ninskog TZ-a.

Glavna vodilja festivala je poticanje znanosti i umjetnosti, mladih glazbenika i pokretanje svijesti stanovništva o važnosti crkvice kao hrvatskog Stonehenga.

Ovogodišnji festival pod pokroviteljstvom je Zadarske županije, a suradnik na projektu je Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin.

29. rujan 2024 00:19