StoryEditorOCM
ĐiradaVRANSKO JEZERO

Ovog vikenda održava se 8. Sajam “Luka i igara” na vidikovcu Kamenjak

Piše Zadarski.hr
13. rujna 2021. - 15:36

Pridružite nam se na 8. Sajmu “Luka i igara”, 18. i 19. 09. 2021. od 15 sati na vidikovcu Kamenjak, pozivaju iz Parka prirode Vransko jezero. 

Uz bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda naših OPG-ova, program će i ove godine obogatiti nastupi lokalnih KUD-ova i pjevačkih skupina te razne tradicijske igre (povlačenje konopa, alka u karioli, nošenje jaja u žlici…).

Tradicionalne plesove, pjesme i običaje predstavit će nam KUD “Sv. Ante” iz Draga, KUD “Vinac” iz Stankovaca, KUD “Vukšić” iz Vukšića, muška pjevačka skupina “Zavičaj” te gostujuća pjevačka skupina iz Gospića.

Posebna atrakcija sajma svakako su prisnaci, autohtoni specijalitet Bukovice i Ravnih kotara, koje će pripremati i ispod peke peći članovi Zavičajnog kluba “Janko Mitrović” iz Zelengrada. Zelengradska ekipa organizirat će i tradicijske igre, stoga ne propustite priliku okušati se u alki u karioli ili nošenju jaja u žlici. Otkrit ćemo i koji kršni momci su najjači, jer će se u povlačenju konopa natjecati članovi Udruge konopaša “Škabrnja” iz Škabrnje, Udruge konopaša “Ispaćeni” iz Stankovaca te Udruge konopaša “Vranski konopaši” iz Vrane.

01. srpanj 2024 00:04