StoryEditorOCM
ĐiradaUSKORO

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera i dodjela Priznanja „Volonterska ruka“ 2023.

Piše Zadarski.hr
21. studenog 2023. - 11:43

Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu priznanja istaknutim volonterima/kama i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. Priznanje „Volonterska ruka“ se dodjeljuje organizacijama i volonterima/kama koji/e doprinose razvoju i promociji volonterstva.

Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera/ki i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinaca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva. Želja nam je potaknuti organizacije da se što više usmjere k volonterskom potencijalu te da se njihov dosadašnji, ali i budući, rad i trud cijeni i nagrađuje.

Na natječaj za dodjelu Priznanja „Volonterska ruka“ mogu se prijaviti organizatori volontiranja, odnosno udruge, zaklade, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se, dakle, mogu neprofitne organizacije - organizatori volontiranja s područja grada Zadra i Zadarske županije:

- organizacije koje u svoj rad uključuju volontere/ke

- organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva

- organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika/ica

- organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.

Organizacije mogu prijaviti same sebe ili druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile priznanje za razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije.

Obavještavamo sve zainteresirane da Upute za prijavitelje i obrasce za prijavu mogu pronaći na našoj web-stranici te svoje kandidate prijaviti najkasnije do 28.11.2023.

Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera/ki u dosadašnjem radu te volontera/ku koji/a se posebno istaknuo/la u radu organizacije.

Dodjela Priznanja „Volonterska ruka“ održat će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2023. s početkom u 13 sati u prostoru II palače

04. svibanj 2024 15:38