StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK

Nakon dvije godine pauze, plesna udruga Gesta obilježava Svjetski dan plesa

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2022. - 08:39

Plesna udruga Gesta nakon dvije godine pauze zbog pandemije, tradicionalno u suradnji TZ Grada Zadra i svojim plesnim kolegama iz zadarskih udruga, u petak obilježava Svjetski dan plesa.

Svakako moramo naglasiti da smo i u lookdownu obilježili naš dan, doduše virtualno videom koji smo složili kratkim isječcima koja su slala djeca. Dok smo prošlogodišnje obilježavanje kada nismo bili u potpunoj odvojenosti od plesača,ali uz zabranu okupljanja organizirali likovnu izložbu radova djece plesača na Kalelargi sa temom ja i ples, uz kratki plesni performans jedne skupine Gestica.

Ove godine napokon izlazimo na ulicu, kako bismo podijelili radost koju širi plesna umjetnost.

Gesta je kroz organizaciju preko 50 dramsko-plesnih predstava i velikog međunarodnog Zadarskog plesnog festivala koji je u Zadar svake godine dovodio preko 250 plesača, pokazala da ima odlične organizacijske sposobnosti koje su prepoznali i njihove kolege koje se svake godine rado odazovu pozivu.

Baletni pod,kulise, defile plesača, svake godine novi voditelj programa iz umjetničkih krugova kao i odlična atmosfera koju donose plesači dodatno će izmamiti osmjehe na lica publike koji uvijek nagrade viđeno gromoglasnim pljeskom.

Uz Gestu kao organizatora nastupiti će Plesna udruga Plesaonica, Plesni klub Zara,Plesna udruga Budi ples,Udruga u pokretu –In Flux,Plesni klub Tormenta Latina i Plesni klub Tonći & Ivana. Vidjet ćemo 17 koreografija različitih plesnih izričaja.

Ono što je zapravo vrlo motivirajuće je da slavimo ples zajedno i da jednom godišnje izađemo iz svojih prirodnih okruženja tj.dvorana na ulicu. Bilo bi sjajno kada bi imali takvih tehničkih mogućnosti da svaka udruga ima svoj punkt gdje se predstavlja... Nažalost, to je trenutno nemoguće ostvariti,iako kao voditelj Geste udruge koja djeluje punih 20 godina svojom jasnom vizijom i predanim radom postižemo odlične rezultate u svim projektima koje smo započeli. Stoga uvijek treba željeti i ustrajno raditi kako bi se ples i plesna umjetnost promicala i širila vidike, ne samo kod plesača već i kod publike.

- Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u 17:30 na trgu Pet bunara. Program se sastoji od dva dijela. Prvi dio počinje u 17:30 Gesta podmladak sa svojim plesnim kolažem, a u 18 sati započinje program obilježavanja dana plesa Gesta & prijatelji... Svi osim kiše su dobrodošli, poručuju organizatori.

05. listopad 2024 14:22