StoryEditorOCM
ĐiradaKARNEVALIĆ

Na otok Vir dolazi oko 1.500 mališana iz 37 županijskih dječjih vrtića!

Piše Kažimir Škrbić
7. veljače 2024. - 11:29

Rekordnih 37 dječjih vrtića iz cijele Zadarske županije s oko 1.500 mališana i njihovih teta dolazi u četvrtak na otok Vir na tradicionalni Dječji karnevalić. Pored domaćina Dječjeg vrtića Smješko iz Vira, u pravoj maškaranoj najezdi mališana sudjelovat će benkovačke Bubamare, Zvončić iz Poličnika, pakoštanski Gardelin, zadarska Ribica, posedarski Cvrčak, zadarska Potočnica, maslenička Ljubičica i još mnogi drugi.

Okupljanje vrtićkih skupina je oko 9.30 sati na Trgu svetog Jure gdje će se odvijati cijeli program Dječjeg karnevalića, dok će svi sudionici Dječjeg karnevalića u 10 sati u povorci početi obilaziti otok od virske rive do Trga svetog Ivana te povratno od Marove ulice do virske rive. Tijekom maškaranog defilea od 10 do 11 sati bit će za promet zatvorene sve ceste na pravcu kretanja virskog karnevalića.

U nastavku programa na Trgu svetog Jure mališane još očekuje program s animacijskim timom Maskote, mađioničar i dječja predstava, a planirani završetak programa je oko 12 sati. Kao i uvijek, dodatna energija za mališane osigurana je s krafnama i sokićima te kavom za vrtićke tete. Događaj organiziraju Dječji vrtić Smješko iz Vira i destinacijska menadžment kompanija Vir turizam, dok je Općina Vir tradicionalni pokrovitelj Dječjeg karnevalića.

26. travanj 2024 05:01