StoryEditorOCM
ĐiradaU HOTELU KOLOVARE

Međunarodna konferencija o zaštiti rijeka Jugoistočne Europe

Piše Zadarski.hr
1. rujna 2022. - 11:57

Druga međunarodna konferencija o zaštiti rijeka Jugoistočne Europe održat će se u utorak, 6. rujna, u Hotelu Kolovare u Zadru, s početkom u 9 sati.

- Zaštita rijeka nikad nije bila važnija. Dok svjedočimo sušama diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, važno je podsjetiti se kako su rijeke neophodne za život na Zemlji. Osim toga, izvor su pitke vode, a naša regija poznata je po svojim vodnim bogatstvima.

Stoga je organizacija The Nature Conservancy (TNC), jedna od vodećih svjetskih organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s partnerima iz regije, pokrenula inicijativu za trajnu zaštitu rijeka, a koja je i tema ove konferencije- poručuju organizatori.

Na konferenciji će se okupiti vodeći stručnjaci za zaštitu rijeka iz Europe i SAD-a te predstavnici relevantnih ministarstava, nevladinih organizacija i inicijativa iz naše regije.

U uvodnom dijelu obratit će se: Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Damir Perić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije – Natura Jadera, te Dragana Mileusnić, direktorica programa za Jugoistočnu Europu pri organizaciji The Nature Conservancy.

12. lipanj 2024 22:46