StoryEditorOCM
ĐiradaZADARSKI VREMEPLOV

JRE Talent & Passion Event: Putovanje kroz okuse Zadra, njegovu povijest, sadašnjost i budućnost za samo 50 sretnih gostiju

Piše M. Vuksan
24. rujna 2022. - 10:03

Sasvim drugačiji i ekskluzivni gastronomski event bit će održan sutra, u nedjelju, u Zadru: Zadarski vremeplov, 6. Talent & Passion Event restoranske Udruge JRE Hrvatska.

Ova Udruga okuplja 16 ponajboljih hrvatskih restorana s ukupno šest Michelinovih zvjezdica, te nizom drugih relevantnih strukovnih priznanja i preporuka. JRE Croatia je dio međunarodne Udruge Jeunes Restaurateurs u kojoj je čak 350 restorana, uglavnom u Europi.

Tradicionalni nacionalni Talent & Passion Event je vrhunac djelovanja Udruge kroz cijelu godinu, a tom prigodom chefovi tih vrsnih restorana i njihovi suradnici prezentiraju svoju svoju kreativnost i, osobito, strast prema kuhanju i gastronomiji te poštovanje prema namirnicama i tradiciji grada i kraja u kojem se event održava.

Vrlo se malo detalja zna unaprijed o programu ovogodišnjeg JRE gala eventa, najmanje o jelima koje će u Zadru pripremati  vrhunski kuhari.

Diskrecija je preduvjet za iznenađenja koja su pripremili za ograničen broj od samo 50 gostiju koji su, poznavajući rad članova JRE Udruge, bili spremni platiti 2.000 kuna koliko je cijena rezervacije mjesta.

Najave lošeg vremena, uz to, su ponešto promijenile prvotni plan organizatora koji je tri dijela cijelog eventa dugog čak 11 sati, smjestio na otvorene prostore. Da li će se ostvariti namjera organizatora da aperitivni dio bude u jednom od zadarskih perivoja, glavni, gala večera od pet sljedova i paringom vina, u vrtu jedne od starih vila na Obali Kneza Trpimira, a after party u dvorištu jednog od zadarskih muzeja, ili će sve skupa biti premješteno u zamjenske prostore – odlučit će kiša i jugo.

Ono što se da naslutiti je da će svi zalogaji u Zadarskom vremeplovu biti složeni od namirnica i okusa tipičnih za Zadar, njegov kraj i ovaj dio Dalmacije. Na ovogodišnjem gala događanju uz putovanje biranim okusima otkrivamo vam kako smo  zagrabili u prošlost grada prema mjestima i motivima koje Putniku na Zadarskom vremeplovu približavaju one koji su tu živjeli, stvarali, vjerovali i sanjali prije nas. 

image

JRE Zadarski vremeplov

Jre/Slobodna Dalmacija

- Zahvalni smo da smo iz obilja zadarskih tema mogli odabrati one koji se skladno uklapaju u ovu gastro priču, te da su nam se, zahvaljujući pravim ljudima otvorila vrata povijesnih lokacija i otkrili načini da se dašak doživljaja nekadašnjeg Zadra pretoči u stvaran doživljaj... - jedna je od poruka koje su, najavljujući ovaj događaj na društvenim mrežama uputili organizatori.

- Svjedočimo kako se kroz godine rada i povezivanja mreže restorana uspostavlja novi uzorak publike. Taj uzorak daje uvid u kapacitet Putnika 21. stoljeća koji traže kvalitetu i cijene punoću doživljaja, podržavajući tako i naš inovativni pristup tradiciji. Stoga se svim našim gostima koji se ubrajaju u ovu skupinu zahvaljujemo od srca - stoji u poruci drugoj.

U svakom slučaju, poznavajući dosadašnji rad Udruge JRE Croatia te prijašnje gala evente za očekivati je da će i ovaj Zadarski vremeplov biti puno više od jednog zanimljivog gastronomskog događaja ili večere za one punijeg novčanika.

Ova kreativna ekipa svoju energiju i znanje koristi kako bi na temeljima tradicionalne gastronomije pomaknula granice ne samo u prezentaciji jela i okusa nego i u organizaciji doživljaja u kojem gost, zbog kojeg se svo to i radi, mora biti potpuno zadovoljan.

JRE Croatia u pripremi Zadarskog vremeplova ima podršku čitavog niza partnera, između ostalih i Hrvatske turističke zajednice, TZ-a Zadarske županije i TZ-a grada Zadra, a u događaj su uključeni i deseci stalnih partnera, malih proizvođača, vinari i uljari, te nekoliko većih tvrtki vezanih za ugostiteljsku djelatnost.

Članovi JRE Hrvatska su ovi restorani:

Dubravkin put – Zagreb, Korak, restoran i vinarija – Jastrebarsko, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, San Rocco – Brtonigla, Monte – Rovinj, Konoba Zijavica – Mošćenićka Draga, Draga di Lovran – Lovran, Restaurant & Design Hotel Navis – Opatija, Plavi podrum – Opatija, Villa Ariston – Opatija, Boškinac, hotel, restoran i vinarija – Novalja, Foša – Zadar, Konoba Boba – Murter, Konoba Pelegrini – Šibenik te Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel – Korčula.

image

JRE sudionici

Jre/Slobodna Dalmacija
26. travanj 2024 11:18