StoryEditorOCM
ĐiradaVELIKA HAJDUČKA FEŠTA U NEW YORKU

Dijasporo, stižu vam Bila noć i Mirta Šurjak!

Piše Slobodna Dalmacija
9. veljače 2017. - 21:01
mirta_surjak12-021115-1

American dream. Hajduk sanja američki san, jučer je Hajdukova delegacija krenula u New York na klupsku zabavu Bilu noć u organizaciji Društva prijatelja Hajduka u Velikoj jabuci. Big Apple, New York, trebao bi biti i - veliki zalogaj za “bijele”, donosi Slobodna Dalmacija.

I u New Yorku se, dakle, obilježava 106. rođendan Hajduka. Putovanje od dva dana, predsjednik Ivan Kos, pomoćnik sportskog direktora Saša Bjelanović, veteran Zlatko Vujović i Mirta Šurjak kao posebna gošća Društva prijatelja Hajduka u New Yorku, prepoznatljivo i omiljeno lice hajdukologije; tv-reporterka koja neće biti voditeljica Bile noći kako smo u prvi mah pomislili, nego je samo - gošća. Rado viđena, da je vide i guštaju. Mirta je na svoj način poveznica sa sadašnjim trenutkom “bijelih”, zaštitni znak i da je vide uživo američkim hajdukovcima posebno je zadovoljstvo.

I ako treba još jednom reći, da ne bi bilo pitanja, sav trošak putovanja Hajdukove delegacije snosi njujorški DPH sa svojim sponzorima.

E, tu smo, dakle, sponzori. Ključna riječ oko koje se vrti i ovaj dvodnevni izlet visoke delegacije “bijelih”, na čelu s predsjednikom uprave Kosom. Jer, osim same zabave što se treba održati 10. veljače u dvorani Fortuna u New Jerseyju, uz klapu Astoria i bendove Nova i Dalmati, putovanje Kosa i Bjelanovića krije u sebi – veliku ambiciju! Velika ambicija za Veliku jabuku.

Sastati se s potencijalnim sponzorima, s predstavnicima nogometnih klubova s tog područja, kako i na koji način razviti suradnju?

Bit će to naporan itinerar za Kosa. Biti u New Yorku i vratiti se na vrijeme na subotnju Bilu noć u Splitu. Ima posla u Americi:

1. Ćakula s navijačima

...gdje će mu predstavnici DPH, članovi Hajduka, moći postaviti pitanja o radu, viziji i budućnosti kluba. Podarit će im strpljenje, golem je interes. Taj “event”, kako nam pišu iz DPH New York bit će otvoren za javnost putem komentara na facebooku.

2. Večera sa sponzorima

To već ima posebno značenje i privatnog je karaktera. Domaćini su organizirali, priredili Kosu sastanak, službenu večeru s poslovnim ljudima iz New Yorka i okolice gdje se ima stvoriti zametak buduće poslovne suradnje “bijelih” s New Yorkom. Kos mnogo očekuje od tog događaja.

3. Ručak s nogometnim klubovima 

Sastanak, dakle, prije Bile noći s predstavnicima nogometnih družina s tog golemog područja New Yorka i New Jerseyja. Hajduku je zanimljivo otvaranje kampa, razmjena ideja svake vrste, tko zna što se sve može iz toga iznjedriti. Napokon i prvi koraci ka eventualnim budućim pripremama Hajduka u Americi ili čak turneji koja bi se mogla sklopiti uz interes hajdukovaca iz cijele Amerike, pa i sa druge strane, sa Zapadne obale. Od New Yorka do Los Angelesa.

4. Bila noć

Dolazi kao kruna svega, ali na njoj Kos neće, ne može ostati predugo. hita natrag, nema niti 24 sata da stigne, početak splitske Bile noći je u subotu u 20 sati, u hotelu Le Meridien Lav. Mora biti i na njoj! Blic putovanje predsjednika Kosa, dođi, vidi i vrati se. A Hajduk se ovim putovanjem, dolaskom u New York okreće dijaspori što mu je također vrlo bitno u zacrtanim planovima. Sponzori, kamp, turneja, pripreme. Sve preko bare. Neće ići preko noći, ali treba početi. 

Inače, za splitsku Bilu noć koja je humanitarnog karaktera i kompletan prihod ide splitskoj bolnici, ostalo je još vrlo malo ulaznica, piše Slobodna.

29. travanj 2024 17:50