StoryEditorOCM
4 kantunaPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zbog dilanja kokaina i prijetnji dvojici zadarskih fotoreportera, 48-godišnji Matteo Bajlo osuđen na dvije godine zatvora!

Piše B.S.
5. studenog 2020. - 15:06

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te prijetnji dvojici zadarskih fotoreportera, 48-godišnji Matteo Bajlo iz Zadra pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora.
Županijski sud u Bjelovaru potvrdio je kaznu sutkinje Općinskog suda u Zadru Dubravke Škalabrin Šarić koja je Zadraninu poznatom i kao Neno Talijan osudila na jedinstvenu kaznu od 24 mjeseca zatvora.

Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama sutkinja Škalabrin Šarić osudila ga je na 14 mjeseci, a za svaku prijetnju fotoreporterima po šest mjeseci zatvora. Presudu zadarskog suda potvrdio je Županijski sud u Bjelovaru čime je kazna postala pravomoćna.

- Šta snimaš, majku ti j****! Polomit ću vas - prijetio je Bajlo novinarima nakon što ga je zadarska policija uhitila 11. rujna prošle godine pod sumnjom da je dilao kokain.
Bajla su u u jutarnjim satima na Obali kneza Branimira u Zadru zaustavili policajci u osobnom vozilu zadarskih registarskih oznaka i tom prilikom je pozitivno reagirao na test za kokain.

U pretrazi doma na Smiljevcu i drugih prostorija koje koristi pronađeno je 47,95 grama kokaina pakiranog u više pojedinačnih paketića, manja količinu marihuane, te 119,2 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava tzv. punila namijenjenog povećanju mase droge. Pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, pribor za pakiranje droge te 39.500 eura za koji se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge, kao i dva pištolja s pripadajućim streljivom koje je nezakonito posjedovao zbog čega je protiv njega u tijeku prekršajni postupak.
Bajlo je u Zadru poznat po nadimku Neno Talijan jer mu je pravo ime zapravo Nenad Pavlović. Pod tim je imenom nekoliko godina živio u Italiji gdje je odležao i zavorsku kaznu zbog teških krađa i pljački. Zadnju godinu zatvora odležao je Lepoglavi, a nakon izlaska iz zatvora ostao je u Hrvatskoj gdje je promijenio ime.

25. svibanj 2024 15:15