StoryEditorOCM
4 kantunaEKSTRADJEVIČANSKO

Zašto su se svi okomili na sutkinju koja je osuđenom odgodila odlazak u zatvor zbog berbe maslina. Pa i nije mu napravila uslugu...

Piše Ivo Bonković
3. prosinca 2020. - 16:56

Je, bilo je i na portalu svakakvih komentara na nedavnu vijest da je Županijski sud u Zadru odobrio molbu stanovitog A.P. (38) koji je tražio odgodu izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godine dana za počinjeno djelo prijetnje i lažnog uzbunjivanja. U svojoj molbi A.P. je kao razlog naveo berbu maslina.

Pa mu je sutkinja dala zeleno svjetlo i odobrila da diše svježi zrak i upija antikorona D vitamin sve do 17. prosinca. I da u tom roku ima pobrat masline, napravit ulje i presadit nove sadnice.

A zapravo je sutkinja Dijana Grancarić potpuno u pravu. Ajde, šta ima veze hoće li A.P. iza rešetaka mjesec prije ili kasnije. I sama je sutkinja novinarima pojasnila kako "mjesec dana u ovom konkretnom slučaju ništa ne znači, najvažnije je da presudi ne prijeti zastara. Sasvim je jasno da se, primjerice, obiteljskom nasilniku, od kojega prijeti opasnost njegovoj žrtvi, odgoda izvršenja kazne nikako ne bi odobrila".

Osim toga, a kao što je to pisao kolega Ivica Nevešćanin, tko nije bio u masline, ne zna koja je to tlaka, a ne relaksacija.

Tako i A.P., umjesto da odmara iza rešetaka, po cijeli dan sada bere i bere masline, ni u snu nema mira od tih grana kojima kraja nema, pa onda ukloni izdanke, otpilaj grane, zapali grane, puni vriće, tovari ih, pa ajde u uljaru, pa tamo čekaj, pa nosi ulje doma, pa ulij, pa prilij...

Nego, kako je počela kiša i tko zna kad će i hoće li stat, trebala bi sutkinja Grancarić razmislit o produljenju odgode za A.P., barem do 1. siječnja iduće godine. Ne mora niti čekat da ovaj uloži novu molbu, dovoljno joj je pogledat kroz prozor i odma odredit novi rok.

A opet, kad vidimo kako neki uspješno godinama eskiviraju odlazak na državnu spizu, moramo se zapitat koliko milijuna maslina imaju ti ljudi, od Horvatinčića do Klema?

19. travanj 2024 22:44