StoryEditorOCM
4 kantunaSUHE ČINJENICE

U Zadarskoj županiji zaražene su 54 osobe. Da nije bilo incidenta u biogradskoj bolnici, danas bi ih bilo 11! I ne bi imali smrtnih slučajeva...

Piše I. Ivanac, I. Nevešćanin
5. travnja 2020. - 11:53

Početak prošlog tjedna započeo je s 28 pozitivnih pacijenata na korona virus u Zadarskoj županiji, a do nedjelje se taj broj popeo na ukupno 54, odnosno 53 zaraženih (jedan pacijent je umro u nedjelju) plus dvoje zaraženih u Ličko-senjskoj županiji.

U subotu je pozitivna bila samo jedna osoba, ali je povezana s bolnicom u Biogradu, a u nedjelju su potvrđena tri nova slučaja, svi povezani s biogradskom bolnicom.

Od ukupno 54 zaražene osobe čak ih je 43 dirketno ili indirektno vezano uz Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu. Među njima je i prvi umrli pacijent koji je zarazu dobio preko tamošnje bolnice. 

Izmeđ 54 pozivne osobe 11 je zdravstvenih djelatnika: tri doktora i tri medicinske iz OB Zadar, dva doktora i dvije medicinske sestre te jedan tehničar iz Biograda.

Kao pozitivni na virus još uvijek se službeno vode pedijatrica i sanitarni inspektor iz Zadra koji su nakon ponovljenih testiranja dvaput bili negativni.

Samo 11 oboljelih od ukupno njih 54 nije imalo kontakt s biogradskom bolnicom. To su djevojka koja je putovala u Zanzibar i njezin otac, oboje također iz Biograda; radnik i radnica koji su došli iz Austrije, dva muškarca koja su se vratila iz Turske, doktorica s zadarske infektologije koja je izuzimala uzorke, dvije osobe koje žive u Zadarskoj županiji, ali nemaju prebivalište na našem području te, po svemu sudeći, lažno pozitivna pedijatrica i sanitarni inspektor.

Da nije bilo eksplozije infekcije u biogradskoj bolnici, Zadarska županija bi danas dakle imala 11 osoba pozitivnih na korona virus. Bez smrtnih slučajeva.  

23. travanj 2024 08:47