StoryEditorOCM
4 kantunaPOPUŠTANJE MJERA

U ponedjeljak se učenici ponovno vraćaju u školske klupe. Evo koliko će učenika biti u osam zadarskih osnovnih škola i četiri područna odjeljenja!

Piše AVŠ
9. svibnja 2020. - 09:58

U klupe zadarskih osnovnih škola u ponedjeljak se vraća minimalan broj učenika. Kako su nam u petak potvrdili u gradskom Upravnom odjelu za školstvo, prema anketi koja je ovog tjedna provedena među roditeljima, na nastavu u osam matičnih škola i četiri područna odjela kreće 105 učenika, od njih ukupno 6300!

- To je zaista minimalna brojka uzme li se u obzir ukupan broj učenika, znači bit će jedno do dvoje djece po razredu. Kao i u vrtićima, i roditelji osnovaca su poslušali preporuke nacionalnog Stožera da djecu u školu dovedu samo ako moraju, odnosno ako ih nemaju kome ostaviti jer ovo nije početak redovite nastave niti ga treba tako tretirati. Ovo je samo novi krug popuštanja mjera s najvažnijim ciljem da zadrži epidemiološko stanje koje smo uspjeli postići. Ali, za djecu koja moraju doći, mi smo osigurali sve što je potrebno - kaže pročelnik gradskog odjela za školstvo Joso Nekić, dodajući kako razumije strah roditelja, ali kako djeca koja ostaju kući neće biti zakinuta jer je povratak u školu samo jedan vid nastave i to isključivo za one koji nemaju drugog izbora.

Organizirana nastava u školama bit će samo djelomična, bez izbornih predmeta primjerice. Za sve druge, nastava će se i dalje odvijati na daljinu, putem televizije i interneta.

Na nastavu u školu ne mogu ni djeca koja imaju neke kronične bolesti, o čemu su roditelji ispunjavali upitnike vezane uz zdravlje i eventualne rizične nedavne kontakte ili putovanja. Roditelje takve djece upućeni su da se jave liječnicima obiteljske medicine i otvore bolovanje.

02. lipanj 2024 13:25