StoryEditorOCM
4 kantunaKOFEIN LOŠ ZA ZDRAVLJE

Slomio rebra prijatelju jer je usred noći htio piti kavu u njegovoj kući. Na sudu rekli da je pao niz stepenice, danas zajedno gledaju utakmice

Piše B.S.
10. ožujka 2023. - 21:15

Vozač šumskog traktora (41) iz Ličko-senjske županije proglašen je krivim jer je premlatio prijatelja koji je oko tri sata nakon ponoći pijan htio popiti kavu u njegovoj obiteljskoj kući. Od kave ga je ‘odvratio‘ udarcima nogom u predjelu rebara, a potom i dva puta šakom u glavu, zbog čega je ‘kavopija‘ zadobio serijski prijelom rebara.

Čak osam godina od incidenta na sudu je zbog nanošenja teških tjelesnih ozlijeda nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, iako je prijatelj posvjedočio kako ga nije on istukao već je sam pao - niz stepenice bratove kuće.

- Pao sam niz vanjske stepenice u kući svog brata, što me zaboljelo, pa sam se uputio do prijatelja tražiti tablete protiv bolova, koje mi je i dao, ali me nije htio pustiti u kuću - rekao je na sudu, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću optužilo 41-godišnjaka da ga je prebio 3. veljače 2016. oko 2,45 sati u dvorištu svoje obiteljske kuće.

Vozač šumskog traktora je potvrdio da mu je prijatelj pao niz stepenice u bratovoj kući, iako je priznao da je te večeri došao do kuće u kojoj on živi sa majkom, suprugom i djecom gdje ga je nakon kucanja pitao može li popiti kavu. On mu je odgovorio da u to doba nitko ne može popiti kavu, a pogotovo ne on u pijanom stanju jer su ranije te večeri bili zajedno u kafiću.

Pojasnio je kako je njegov prijatelj ranije bio u ‘nekoj vezi‘ sa njegovom majkom, koja je prestala, pa ga je odveo dalje od kuće, gdje mu je rekao da se nemaju razloga svađati, da je i on imao majku pa zna kako se majka štiti. No u trenutku kad je spomenuo svoju majku, ovaj ga je udario šakom u lice, a on njega nogom u - lakat.

Dok je ležao na zemlji, nagnuo se nad njega i rekao mu da im ne treba svađa, no on je ponovno došao do njegove kuće gdje je razbio dvije do tri vaze u dvorištu, te se pločicama lupao o glavu. Pri tome je i pjevao pjesmu "zovi samo zovi…", te je kroz desetak minuta na lice mjesta došla policija.

Istaknuo je kako su se nakon tri dana pomirili, te da su od tada do danas u dobrim odnosima. Pomažu jedan drugome pri poslu oko kuće, zajedno gledaju utakmice i slično druže se, a obojica su taj događaj pripisali pijanstvu.

27. travanj 2024 01:19