StoryEditorOCM
4 kantunaMLAĐA EKIPA

Gradska organizacija SDP-a predstavila novo vodstvo, već su započeli razgovore s mogućim partnerima na idućim lokalnim izborima: ‘Iznenadit ćete se!‘

Piše Iva Ivanac
13. srpnja 2020. - 11:30

Pomlađena ekipa temelj je novog vodstva Gradske organizacije SDP-a koja je nakon subotnjih izbora, u ponedjeljak u svojim prostorijama održala konferenciju za medije na kojoj su govorili novoizabrani predsjednik Daniel Radeta te potpredsjednici Erol Gaši i Nino Mrčela.

- Izbori su sada iza nas, dobili smo povjerenje članstva i od danas tražimo povjerenje naših sugrađana. Čast mi je i privilegija stajati na čelu ove organizacije, ali tu nisam bitan ja već cijeli tim mladih ljudi, a njihovo političko djelovanje bit će povezano s njihovim strukama i fakultetskim diplomama. Već sljedeće godine očekuju nas lokalni izbori, a kao što znate oni su za naš grad i Zadrane najvažniji izbori jer oni najviše utječu na lokalno stanovništvo i njihove živote, kazao je Radeta zahvaljujući se svim članovima što su mu ukazali povjerenje i podršku. U svom se govoru osvrnuo na rad gradske uprave.

- Vidljivo je da gradska vlast nije spremna dati sve odgovore na korona krizu, a gradski proračun je već sada na aparatima. Ostalo je jako malo vremena, a pred nama je jako puno izazova. Već u nedjelju smo krenuli u razgovore s potencijalnim partnerima i u idućem periodu bavit ćemo se ključnim temama za koje mislimo da muče naš grad, rekao je Radeta koji nije htio definirati s kojim su partnerima započeli razgovore, već je prisutnim novinarima kazao kako će se iznenaditi kad saznaju o kome je riječ.

Pet ključnih problema

Novi predsjednik predstavio je i pet ključnih problema s kojima će se pomlađeno rukovodstvo 'pozabaviti'. Smatraju da je u Zadru jedan od najvećih problema prostorno planiranje gdje se "jednostavno vidi kakav se kriminal u građevinskom sektoru odvija". Kao drugi problem ističu promet i prometna rješenja jer "vidimo da Grad i gradska vlast ni za to nema odgovore".
Sreća u nesreći je da ove godine nema toliko turista tako da su smanjeni problemi s parkingom, ali zamislite ovu situaciju sljedeće godine. Treći problem je turizam, grad ni tu nema odgovore, zna se tko je direktor TZ i kako se ponaša, a postavlja se pitanje što on uopće radi. Vidim da na radiju radi kao DJ, a jedino što imamo od organiziranih događaja su svadbe, koju su postali svjetska vijest u medijima, istaknuo je Radeta dodajući kako su četvrti problem gradska poduzeća "koja su leglo kriminala i nepotizma".

Kao posljednji ključni problem navodi mjesne odbore 'jer se većina odbora uopće ne smatra dijelom grada i to je veliki problem lokalne samouprave'. Najstariji u novom vodstvu SDP-a je 39-godišnji Erol Gaši.

- Članstvo se odlučilo za drastično pomlađivanje u našim redovima što govori o tome da želimo SDP okrenut budućnosti. Bavit ćemo se problemima malih obrtnika koji su danas na aparatima i svih onih zanemarenih skupina u ovom gradu kojih itekako ima. Sve svoje snage ćemo usmjeriti da se iz dana u dan bavimo problemima našim sugrađana i da zadobijemo povjerenje na lokalnim izborima 2021. godine. Znam da već debelo kasnimo, nije naša krivica što smo 11 mjeseci bili raspušteni, izgubili smo puno vremena, ali od danas ćemo krenuti punom snagom, kazao je Erol Gaši dok se drugi potpredsjednik Neno Mrčela osvrnuo na, kako navodi, nespremnost gradskih vlasti po pitanju korona krize.

- Nespremni su shvatiti i predvidjeti što će se na jesen dogoditi, a pravi primjer za to je sjednica Gradskog vijeća odnosno rebalans proračuna za 2020. godinu. Rebalans je napisan kao da je korona kriza završila u četvrtom mjesecu, kazao je Mrčela.

Pomlađena ekipa

Novi predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zadar je Daniel Radeta. Novoizabrani potpredsjednici su Erol Gaši i Nino Mrčela.
Za novo Predsjedništvo izabrane su Sabina Glasovac, Irena Dragić, Danijela Vukoša i Loreta Stipčević.
Nove članice i članovi Gradskog odbora su Vedrana Mišković, Dijana Medić, Marina Polovina, Patricija Novoselović, Dijana Bilić, Suzana Jakovac, Davor Bajlo, Ivan Čulina, Sandra Lordanić Lukavac, Davorin Maštrović, Marko Špralja, Mirjana Lisica, Jelena Jelavić, Ivana Knežević, Helena Mikulandra, Damir Lončar, Atanasija Babović, Emilijo Krstić, Adela Prcović, Goran Perović, Ivan Ružić, Adem Shala, Sandro Lovrinović.

19. travanj 2024 05:15