StoryEditorOCM
4 kantunaBOLNICA NA KOLJENIMA

Preko vjenčanje se zarazila i anesteziologinja iz zadarske bonice: Zbog samoizolacije ukinut hladni kirurški pogon

Piše I.I.
10. srpnja 2020. - 12:15

Opća bolnica Zadar opet je na koljenima. Zbog slučaja zaraze jednog zdravstvenog djelatnika čak deset doktora i tri medicinske sestre nalaze se u samoizolaciji. Kako doznajemo riječ je o liječnici s Odjela za anesteziologiju koja se koronavirusom zarazila preko člana obitelji koji je bio na svadbi kćeri generala Fuzula održanoj prošlog vikenda. Liječnica je, ne znajući da je zaražena, u srijedu prisustvovala sastanku u bolnici te je zbog toga veliki broj liječnika završio u samoizolaciji.   

- Zdravstveni djelatnik je s odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu. Djelatnik se zarazio izvan bolnice, a nakon kontakta sa zaraženom osobom još je dva dana radio u bolnici. Sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim su morali ići u samoizolaciju, govori ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina dodajući kako će zbog cijele situacije bolnica ukinuti hladni kirurški pogon koji će biti dostupan samo za hitne slučajeve i maligne bolesnike. 

- Odjel je dezinficiran, a mi uvijek u pripravnosti imamo jednu trećinu djelatnika na raspolaganju. Djelatnici bolnice još uvijek neće raditi u timovima, kao što je to bio slučaj u prvom valu, jer još uvijek nije dokazna lokalna transmisija. U kirurškoj struci se nikada ne zna koliko će biti slučajeva jer se uvijek mogu dogoditi neke nesreće, ali jedno je sigurno, stanovnici Zadarske županije se ne moraju brinuti jer će zdravstvena skrb biti svima osigurana, govori ravnatelj Čulina dodajući kako se na COVID odjelu trenutno nalazi jedna osoba kojoj će sutra biti napravljen drugi test na koronavirus, a ako i on bude negativan, osoba će biti otpuštena iz bolnice. 

- Zbog situacije u kojoj nam je deset doktora završilo u samoizolaciji, pacijent koji se nalazi na COVID JIL odjelu će uskoro biti prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, kazao je dr. Čulina dodajući kako osim pacijenta koji će biti prebačen u Zagreb, svi ostali zaraženi imaju blagu kliničku sliku. 

19. travanj 2024 01:09