StoryEditorOCM
4 kantunaNOVO VODSTVO NAUTA LAMJANE:

Potvrđena optužnica protiv Dražena Špinderka - vlasnici ga postavili za predsjednika Uprave!

Piše P.O.
6. veljače 2017. - 15:16
Dražen Špinderk (desno) sa svojim odvjetnikom Milanom Petričićemspina

Koncem prošlog tjedna Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv dvojice bivših direktora Nauta Lamjane, Dražena Špinderka (55) i Željka Faina (54), te direktora splitske tvrtke Texo d.o.o. Anđelka Žaknića (38). Tereti ih se da su kao odgovorne osobe u brodogradilištu Nauta Lamjana i Texou zloporabili svoj položaj, te iz imovine ugljanskog škvera isplaćivali novčana sredstva na ime nepostojećih usluga i radova čime su pribavili nepripadajuću imovinsku korist, a škveru pričinili materijalnu štetu veću od milijun kuna.

Gotovo istovremeno, u sudskom je registru došlo do promjene kompletnog vodstva Nauta Lamjane: tvrtka je izašla iz stečaja, a vlasnici su odlučili za predsjednika nove uprave postaviti – Dražena Špinderka! Osim njega, tročlanu upravu čine još Marija Smud iz Preka i Marina Skorić iz Zadra.

Jedini dioničar Nauta Lamjane je sada iO Adria AG Švicarska iz Luzerna, a u Nadzorni odbor imenovani su Zdenko Leko, kao predsjednik, te William Alastair Hayvard Crewdson i Marina Skorić.

 


 


 

26. lipanj 2024 01:36