StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO S LICA MJESTA

Ovo su tragovi lopova koji su ukrali Pinov dres. Riskirali su živote: morali su se popeti na 40 metara visine, ali izgleda da su ih snimile kamere...

Piše I.Nevešćanin/B. Sviličić
3. ožujka 2021. - 12:58

Policija je u posjedi video snimka s nadzornih kamerama na kojem se vide mogući kradljivci Pinovog dresa iz dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku. Na snimci nije zabilježen sam čin skidanja dresa, ali se navodno dosta dobro vidi pet-šest osoba koje su u vrijeme nestanka dresa „cirkulirale” dvoranom, odnosno dijelom dvorane iz kojeg je bilo moguće doći do mjesta gdje vise dresovi košarkaških legendi Giuseppe Pina Giergie i Krešimira Ćosića.

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović potvrdio nam je da je snimak s nadzornih kamera predao policiji.

- Taj snimak je sada dio istrage i o njemu vam ništa ne mogu reći. Za krađu dresa doznao sam u petak oko 20 sati. Odmah sam to prijavio policiji. Kako se sutradan igrala utakmica protiv Partizana, dali smo sve od sebe da do tada napravimo repliku ukradenog dresa. Uspjeli smo je napraviti i postaviti nekoliko sati prije početka susreta – kazao nam je Karlović.

image
Na cijevi za klimatizaciju ostali su tragovi kradljivaca Pinovog dresa
Zadarski.hr

Mjesto s kojeg je skinut dres nije jednostavno dohvatiti, pogotovo kad je pristup zaključan, kao što je bio tog petka. Policija, kako neslužbeno doznajemo, pretpostavlja da su lopovi morali imati nekog pomagača unutar dvorane, a tko bi to mogao biti, teško je dokučiti, jer dvoranom svakodnevno prolazi velik broj ljudi. Naime, KK Zadar centralnu dvoranu svakog dana ima na raspolaganju za treninge, a u dijelu dvorane iz kojeg se mogu dohvatiti dresovi u blizini su fan-shop i prostorije navijača zadarskog prvoligaša.

Zadarski.hr je u posjedu nekoliko fotografija na kojima se vide tragovi stopala i ruku lopova koji su uzeli Pinov dres. Tragove su ostavili na velikoj cijevi sustava za klimatizaciju, na visini od nekih 40 metara. U taj opasan i nimalo jednostavna pothvat uputili su se preko nadzorne kućice ispod samog krovišta dvorane koju su trebali „preskočiti” i onda mostom doći do platforme gdje su sa dvije sajle visjeli dresovi.

- Ne znam kako im je to pošlo za rukom, ali bilo je vrlo riskantno i smrtonosno opasno – kaže direktor Karlović najavljujući postavljanje novog sustava nadzornih kamera u dvorani.

image
Dresovi Pina i Kreše vise pod svodom dvorane
Luka Gerlanc/Cropix

- Više neće biti tzv. mrtvih kuteva. Novi sustav kamera će pokriti sve dijelove dvorane tako da će sve što se u njoj događa biti zabilježeno. Nažalost, to je jedini način da se izbjegnu ovakvi i slični incidenti te pruži sigurnost svim gledateljima i korisnicima dvorane – poručuje Denis Karlović.

U zadarskoj policiji kažu da intenzivno provode izvide kako bi utvrdili sve okolnosti krađe Pinovog dresa te otkrili počinitelje. Postojanje snimka s nadzorne kamere nisu htjeli komentirati.

- Policija provodi izvide kako bi otkrila počinitelje i utvrdila okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela – kazala nam je zamjenica glasnogovornice PU zadarske Sonja Šimurina.

19. travanj 2024 03:19