StoryEditorOCM
4 kantunaMIHAELA KADIJA

O razini eskalacije sukoba ovisit će i utjecaj rata na naš turizam. Vjerujem da će Zadarska županija brojnim gostima u sezoni moći ponuditi sigurnost

Piše IN
24. veljače 2022. - 12:14

U osobno i u ime Turističke zajednice Zadarske županije izražavam zgroženost činjenicom otvorenog ratnog sukoba na području Europe u 21. stoljeću. U ovome trenutku, na samome početku agresije na području Ukrajine, teško je prognozirati razvoj sukoba, no vjerujemo kako će diplomacija i razum prevladati u svrhu svjetskog mira, očuvanja ljudskih života i ekonomskog prosperiteta, kaže Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije, od koje smo zatražili komentara na moguće reperkusije rata u Ukrajini na nadolazeću turističku sezonu u Hrvatskoj i našoj županiji.

- Svakako razmatramo i posljedice koje će ti nemili događaji imati na odvijanje turističke sezone pred nama. Tržišta Ukrajine i Rusije sudjeluju u vrlo malom udjelu turističkom prometu Zadarske županije, no događaji na njihovom teritoriju stvorit će nesigurnost i strah, te time mogu utjecati na donošenje odluke o putovanju generalno, na globalnoj razini.

O razini eskalacije sukoba ovisit će i utjecaj istog na naš turizam. Povoljna okolnost jest činjenica kako većinu našeg turističkog prometa čine gosti s bliskih tržišta koji dolaze cestovnim putem, i vjerujemo da kod njih neće biti značajnijih poremećaja ukoliko ne dođe do značajnog proširenja sukoba.

Jedan od temeljnih razloga dolazaka turista u našu zemlju, a tako i u Zadarsku županiju, je upravo sigurnost, te vjerujemo da ćemo to i u sezoni pred nama brojnim gostima moći ponuditi. Čak smo i u uvjetima globalne pandemije uspijevali ostvariti sjajne rezultate pa ostajemo za sada optimistični - poručuje direktorica TZ Zadarske županije.

29. travanj 2024 08:14