StoryEditorOCM
4 kantunaTRN U OKU

Ne pucaju vodovne cijevi samo u Vrsima, nego i u centru Zadra: nova špina u novom parku ostala bez vode! Evo što se događa...

Piše I. N.
4. kolovoza 2024. - 21:09

Ne pucaju vodovodne cijevi samo u turistički prenapregnutim Vrsima i Privlaci.

Ako je suditi prema objavi na stranici Trn u oku Zadar, vodovodne cijevi pucaju i u središtu Zadra. I to na nedavno uređenim površinama, kao što je senzorički park u Vruljici.

Tamo je kao element komunalne opreme postavljena jedna špina s pitkom vodom, prikladna za ljetno osvježenje za ljude i kućne ljubimce, ali vode nema jer je, izgleda, pukla cijev.

"Još jedna (nova) stvar koja u Vruljici (više) ne funkcionira. Šteta, jer odlično je imati pristup pitkoj vodi, a i kad je već tu, kad su novci potrošeni. Od Upravnog odjela za EU fondove došao je odgovor. Kažu cijevi pucaju ko lude:))" komentira jedna članica grupe.

Naime, ona je zatražila odgovor od gradskog odjela za EU fondove koji je sudjelovao u sufinanciranju obnove parka Vruljica. Zamjenik pročelnice Josip Milić odgovorio je da je špina, nakon puštanja u rad, već nekoliko puta ostala bez vode uslijed pucanja vodovodnih cijevi te da djelatnici Vodovoda intezivno rade na pronalasku rješenja kako se to ne bi više događalo. 

Uglavnom, imamo novu špinu, ali nemamo vode, što i nije tako loše. Prije nismo imali ni špine ni vode, a sada špinu imamo, a voda poteče pa stane. Možda je rješenje u tome da špinu spojimo na Vruljicu, ali nećemo se miješati u te teške komunalne dileme.

Bilo bi dobro kad bi samo to mučilo novouređeni park u Vruljici koja nekim čudnim čudom nikako da zazeleni uokolo dječjih igrališta, iako svježe vode u potoku ne nedostaje...

image

Odgovor zamjenika pročelnika

Trn U Oku Zadar/Fb/Slobodna Dalmacija
28. rujan 2024 13:25