StoryEditorOCM
4 kantunaROŠADE

Nadbiskup Puljić donio odluku o premještajima svećenika po Zadarskoj nadbiskupiji, među njima nema i Sali gdje još čekaju novog župnika...

Piše AVŠ
17. kolovoza 2021. - 22:02

Više od dva mjeseca nakon što je problematični župnik, don. Tomislav Vlahović, poslan na odmor od službe u rodnu Slavoniju, župa u Salima na Dugom otoku, koja pokriva još Luku i Žman još uvijek nije dobila novog svećenika. Privremeno rješenje pronađeno je u vidu nadbiskupovog tajnika koji u Sali dolazi služiti mise, a tako je bilo i u nedjelju, za blagdan Velike Gospe kojoj je posvećena župna crkva.

I dok na Salima čekaju novog župnika, bez konkretne informacije iz Zadarske nadbiskupije kad bi se to moglo dogoditi, nadbiskup Želimir Puljić još je krajem srpnja ispisao ovogodišnje dekrete o premještaju svećenika po Zadarskoj nadbiskupiji. Prema toj odluci, koja se ne objavljuje javno na stranicama Nadbiskupije od dolaska nadbiskupa Puljića, dvije velike gradske župe promijenile su svećenika.  

Nakon sedam godina rada, iz Gospe Maslinske na Belafuži odlazi don. Dario Tičić koji preuzima župu sv. Stošije u Biogradu gdje je do sada privremeni upravitelj bio Ante Dražina. S Belafuže uz župnika odlazi i vikar koji je razriješen dužnosti. Tu veliku gradsku župu preuzima don. Zvonimir Mikulić.

Don. Mario Sikirić s Bilog Briga odlazi u Ražanac, a u župu Alojzija Stepinca dolazi fra Žarko Relota  s Ploče. U župu Kraljice mira na Stanove dolazi Marinko Jelečević.

Dosašnji ravnatelj sjemeništa, a sada i Katoličke osnovne škole Ivo Mašina na Novom bokanjcu, Ronald Jelić, preuzet će tu župu. A dosadašnji svećenik Srećko Petrov odlazi u Petrčane.

Promjena ima i u otočkim župama: u Preko i Sutomišćicu dolazi Filip Kucelin, a dosadašnji župnik Boris Pedić odlazi u Goricu. Don. Tomislav Končurat novi je svećenik u Starigradu/Paklenici, a Elvis Ražov u Crnom.

28. lipanj 2024 17:02