StoryEditorOCM
4 kantunaZAVRŠEN NADZOR U EKONOMSKOJ ŠKOLI:

Ministrica od Školskog odbora traži razrješenje ravnatelja, za dvoje nastavnika upozorenje pred otkaz, a škola je dobila i novčanu kaznu „zbog uočenih drugih nepravilnosti!“

Piše Zadarski.hr
12. veljače 2019. - 15:18
ravnatelj

Na adresu naše redakcije stiglo je očitovanje iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, vezano uz događaje u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, koje prenosimo u cijelosti:

„Poštovane/i,

U nastavku šaljemo izjavu ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak:

Prosvjetna inspekcija danas nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar.

S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti.

S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost. Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije.

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja“

04. srpanj 2024 11:21