StoryEditorOCM
4 kantunaČELNICI MOSTA U ZADRU:

Krajnji je rok za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa!

Piše AVŠ
21. veljače 2018. - 17:03
petrov-1-816x460

- Neka premijer Plenković konačno izađe iz svoje utvrde i prestane izazivati daljnju nestabilnost kako bi se završili gospodarski procesi. Više od 20 dana zemlju potresaju skandali, počevši od savjetničkih plaća u Agrokoru, preko zahtjeva Milorada Pupovca i slučaja povjerenstva za sukob interesa, do zadnjeg slučaja s otkazom državnog tajnika za demografiju. Sve to vrijeme premijer se ne oglašava, a država se vodi po modelu autopilota, što hrvatski građani nisu zaslužili. Sve ovo podsjeća na seriju "Život na sjeveru", i zato uzmite kokice i gledajte jer nastavak sigurno slijed i- kazao je u četvrtak u Zadru Božo Petrov, čelnik Mosta nezavnih lista, na konfereciji za novinare na kojoj je predstavljen prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske koju je Most NL uputio u saborsku proceduru. Zadarsku županiju za predstavljanje su izabrali zbog velike ribarske flote, a posljedice po Hrvatsku, ukoliko ne prođe isključivi gospodarski pojas, kažu u Mostu, bit će katastrofalne.

- Ne želim vjerovati da u hrvatskoj politici nema dovoljno razuma i hrabrosti za ovu odluku. Hrvatska se nije smije prodavati ni za čije osobne ambicije ili biti alibi za kukavičluk. Isključivi gospodarski pojas odavno je trebao biti proglašen, i sama Europska unija nam je to predložila još 2013. godine. Borba je pred nama, ali kao suverena članica Hrvatska ima puno pravo na donošenje ovakve odluke - kazao je Petrov, dok je saborski zastupnik Miro Bulj podsjetio kako "su sve dosadašnje politike propustile zaštititi najvrijedniji hrvatski resurs jer su se radije bavile lociranjem i uhićenjem istaknutih hrvatskih branitelja".

- Upravljanje našim morem je prepušteno stihiji i volji onih koji su jači od nas. I ne mislim pri tome samo na kontrolu izlovljavanja, gdje nam Talijani već vode igru, nego i na ekološku zaštitu i balastne vode koje tankeri ispiru u našem moru. Šteta koju pri tome čine je tolika da nam pomaže jedino sreća, odnosno strujanje

Za ovaj prijedlog Most će preko svojih vijećnika tražiti podršku županijskih skupština, a najavljuju i kako će se s Akcijom mladih boriti protiv korupcija nad koncesioniranjem pomorskog dobra i kriminala na plažama.

 

Bulj: Dalić je trebala davno otići!

- Potpredsjednica Vlade Martina Dalić davno je trebala otići. Uz nju se vezuje i to da Dalija Orešković nije ponovno izabrana na mjesto predsjednice Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa koje je ustvrdilo da je ona u sukobu interesa u slučaju Ina, ali i HE na Cetini. I dok se premijer krije u mišjoj rupi, ulaguje se Bruxellesu i zalaže za integraciju Ukrajine, Marina Dalić upravlja državom - kazao je saborski zastupnik Miro Bulj.

28. travanj 2024 11:06